Ministrul Mediului, prezent la Suceava
Ministrul Mediului, prezent la Suceava

Una dintre primele si cele mai importante investitii finalizate in Arad pe probleme de mediu, reabilitarea statiei de epurare a municipiului, se va bucura, la inaugurare, de prezenta ministrului Mediului, Borbely Laszlo.

Ministrul si-a confirmat prezenta la festivitatea care va avea loc joi dimineata. Asa cum va informam ieri, proiectul de reabilitare a Statiei de Epurare Arad a fost finalizat cu succes, informeaza conducerea Companiei de Apa Arad. Proiectul intitulat „Reabilitarea Facilitatilor de Tratare a Apei Uzate in vederea protejarii raului Mures” a fost realizat cu finantare ISPA si cu credit BERD. Contractul a fost semnat in anul 2003, lucrarile au demarat in ianuarie 2004 si s-au finalizat acum.

Lucrarile au fost realizate de consortiul germano-israelian Bamag-Tahal. Contractul a fost semnat la o valoare de 13,131 milioane euro, investitia fiind finantata in proportie de 68,83% din fonduri ISPA de la Uniunea Europeana si 31,17% dintr-un imprumut BERD luat de Compania de Apa Arad si garantat de Consiliul Judetean Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here