Una dintre cele mai importante surse de oxigen de pe Terra, padurea amazoniana, se micsoreaza semnificativ in fiecare luna.

padurea amazoniana
Potrivit oficialilor brazilieni, in luna august a acestui an, defrisarile au afectat o portiune de trei ori mai mare decat in aceeasi luna a anului trecut.

Ministrul Mediului din Brazilia, Carlos Minc, crede ca o parte din vina o au alegerile nationale. Pentru a isi spori sansele de a fi alesi, primarii din zona amazoniana inchid ochii la defrisari.”Cand sunt alegeri, apetitul autoritatilor de a aplica legile e mai redus”, a adaugat si Paulo Adario, coordonatorul programului Greenpeace in Amazon.

Specialistii in problemele de mediu dau vina pe cresterea pretului la mancare. Tot mai multi cultivatori de soia sau crescatori de vite din regiune defriseaza padurea pentru a mari suprafata destinata pasunatului. Potrivit Associated Press, Paulo Adario a declarat: „Tendinta de crestere a defrisarii este adanc legata de faptul ca preturile alimentelor cresc.”

Monitorizarea portiunilor defrisate se face cu ajutorul unor imagini preluate de la satelitii din spatiu. Numai in luna august au fost distrusi 760 de kilometri patrati din padure.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here