Bun bun – Baton cu grasimi rele

Combinatia de grasimi modificate chimic si zaharuri rafinate afecteaza in mod grav sanatatea organismului, mai ales in cazul unui consum cronic.
baton de ciocolata cu aditivi
Bun bun, „baton cu ciocolata si alune 40 g” este un produs care are printre ingredientele principale margarina (grasime vegetala hidrogenata). Acest tip de grasime este foarte periculoasa pentru sanatatea organismului, afectand in mod special sistemul cardiovascular si functiile hepatice. Margarina este de fapt o grasime a carei structura a fost modificata prin procedee chimice, astfel incat sa poate fi solidificata. Orga-nismul uman nu poate descifra acest nou produs, astfel incat este dat peste cap.

Pe langa cantitatea mare de margarina, produsul contine si foarte mult zahar rafinat. Acesta epuizeaza functia pancreatica din cauza efortului de a elimina mai multa insulina intr-un timp scurt, ne explica profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Combinatia de grasimi hidrogenate cu zaharuri rafinate imprima produsului o valoare energetica foarte ridica, din aceasta cauza, supra-ponderalii si obezii trebuie sa evite consumul batonului. Mai mult, este interzisa comercializarea acestui produs in incinta unitatilor de invatamant preuniversitar, pentru ca nu corespunde prevederilor Legii nr. 123/2008.

Alergicii la alune, soia si cei cu intole-ranta la lactoza trebuie sa testeze reactia organismului inainte de a consuma acest produs. Persoanele care sufera de celiachie (intoleranta la lactoza) nu trebuie sa consume deloc batonul. In urma anali-zei ingredientelor inscrise pe eticheta, specialistul ne spune ca produsul anali-zat nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, suferinzilor cardiaci, hepatici, renali, celor cu guta, alergicilor, celor cu afectiuni derma-to-logice, celor cu sindrom metabolic si celor cu maladii ale tractusului digestiv, celor cu status proinflamator sistemic.

Ingrediente

Faina de grau, grasimi vegetale hidrogenate, zahar, zahar invertit, agenti de afanare (bicarbonat de sodiu E500, pirofosfat acid de sodiu E339), lapte praf, praf de ou, sare, emulsificator (lecitina de soia E322), etilvanilina,
Continut umplutura: ciocolata cu alune 30% (zahar, grasime vegetala, cacao, pasta de alune 4%, aroma de ciocolata). Informatii nutritionale/100g: energie: 569,81 kcal/1,8 kj, carbohidrati 58,34 g, proteine 5.45 g, grasimi 34 g.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *