Unele dintre cele mai inteligente rase de caini din lume pot memora si recunoaste sensul a cel putin 250 de cuvinte.inteligenta cainilor

Un studiu efectuat de University of British Columbia (Universitatea Columbiei Britanice) din Vancouver (Canada), sustine ca inteligenta unui caine este echivalenta cu inteligenta unui copil in varsta de 2 ani. Profesorul Stanley Coren, cel care a dirijat studiul, a spus ca cea mai inteligenta dintre rase este cea border collie, rasa inrudita cu cea a faimosului personaj de film, Lassie. Pe locul doi se afla rasa schnauzer iar pe locul trei rasa caine-lup.

Potrivit studiului, cainii sunt capabil sa recunoasca aproximativ 165 de cuvinte (cei mai inteligenti pot memora chiar si 250 de cuvinte) si stiu sa numere pana la 5. Totodata, cainii poseda o inteligenta spatiala caracteristica care ii ajuta sa se orienteze instinctiv. Cea mai importanta descoperire a studiului a fost demonstrarea faptului ca, in procesul de crestere, cainii dezvolta aceleasi capacitati cognitive ca si oamenii. Astfel, ei vin pe lume cu capacitatea de a se adapta instinctiv, pe care o imbogatesc dobandind instincte invatate de la cei care se afla in jurul lor, exact cum face un copil in varsta de doi ani.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here