Cainii din Constanta, ucisi cu clesti de fier, prin gard. 76 de animale eutanasiate joi dimineata

1
17

Asociatia pentru protectia animalelor „Save the dogs” a chemat politia la Biobaza din Constanta, denuntand uciderea cu brutalitate a cainilor gazduiti.

Politia a incercat sa intre in Biobaza, insa a fost tinuta la poarta pe motiv ca este o proprietate privata si ca le trebuie, prin urmare, mandat de perchezitie.

Angajati Biobazei au recunoscut insa ca au eutanasiat 76 de caini joi dimineata. „Legea ne permite sa-i eutanasiem, daca la sapte zile de cand ii prindem pe strazi nu-i revendica nimeni. Biobaza mai numara acum 100 de caini”, a spus Mihai Pureanu, administratorul Alfmob, care administreaza Biobaza din Constanta, pentru Adevarul.ro.

Laurentiu Vasilescu, reprezentantul asociatiei Save the Dogs povesteste ca a vazut de dimineata o persoana imbracata in alb care eutanasia cainii cu clesti de fier, printr-un gard, injectandu-le o substanta letala care le provoca animalelor o moarte in chinuri groaznice.

Angajatii de la Biobaza nu recunosc acuzatiile, mai scrie Adevarul.

Tot joi, politistii din localitate Valu lui Traian, din Constanta, au fost anuntat despre faptul ca cinci caini au fost impuscati pe un teren viran,din care unul avea stapan, informeaza ziuadeconstanta.ro. Animalele au supravietuit, insa ranile sunt vizibile.

1 COMENTARIU

  1. Dincolo de povestea in sine, cumplita, e adevarat, ar trebui sa ne intrebam cum e posibil asa ceva intr-o societate „civilizata”. Raspunsul e cat se poate de simplu: BANII. Firma respectiva – o firma „de apartament”, (interesant de vazut cine se ascunde in spatele ei), primeste de la autoritati circa 1.200.000 lei pentru „adapostirea si ingrijirea” animalelor. Evident, pe acesti nemernici nu-i intereseaza catusi de putin sa-i ingrijeasca, asa incat ii ucid imediat ce intra in biobaza, folosindu-se de serviciile unui jeg de medic veterinar care, pentru cativa „marunti” declara cainii bolnavi, autorizand „eutanasierea”. De ce nu-si fac treaba politistii? Haida-de… cand l-ati vazut pe Garcea miscand un deget daca nu-i „iese si lui ceva”? In concluzie, toata lumea e multumita. Ce ma intriga pe mine e pasivitatea celor care ar trebui sa faca ceva (asa-numitele organizatii de protectie a animalelor). In cel mai fericit caz, se limiteaza la a semnala aceste situatii, insa ceva actiune… nici vorba! Sunt curios cati veterinari „manjiti” ar mai pune botul in minutul in care un coleg de breasla s-ar pierde dreptul de a profesa, poate si libertatea, pentru fals in acte si cati oficiali din administratia locala s-ar mai incurca cu asa ceva, daca unul din ei ar fi bagat la „mititica” pentru „foloase necuvenite”? In concluzie, calea de urmat pentru ONG-uri ar trebui sa duca in sala de judecata. Oare nu exista niciun avocat iubitor de animale care sa-si ofere serviciile „pro bono”? Sau chiar atat de costisitor ar fi sa angajeze ONG-urile un avocat (ca de redirectionat 2% din impozit stiu sa ceara si sa primeasca)?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here