Tigrii ramasi sunt concentrati in 6% din habitatul disponibil

0
497

Guvernele locale si asociatiile care se ocupa de conservarea tigrilor au nevoie de 82 de milioane de dolari pentru protejarea felinelor.

Un nou studiu al Wildlife Conservation Society si al altor grupuri a descoperit ca cei mai multi dintre tigri ramasi in lume sunt concentrati in doar 6% din habitatul disponibil.

Cercetarea a identificat 42 de locuri din Asia care reprezinta ultima speranta si prioritatea pentru conservarea celei mai mari feline.

Populatia de tigri este decimata de vanatoarea excesiva, de defrisari si de traficul ilegal, in salbaticie fiind doar 3.200 de indivizi.

Din cei 3.200 de tigri, doar 1.000 sunt femele apte pentru imperechere.

India a fost identificata ca tara cea mai importanta pentru aceste feline, cu 18 zone-cheie.
Sumatra contine 8 locuri, iar Rusia, 6.

Autorii studiului calculeaza ca suma necesara pentru protejarea acestor situri este de 82 de milioane de dolari – bani ce includ costurile paznicilor, monitorizarii vietii salbatice, implicarii comunitare etc. Mare parte din bani sunt oferiti de catre guvernele locale, cu sprijin international, insa, mai este nevoie de 35 de milioane de dolari pentru a putea amplifica eforturile de conservare.

„Stim cum sa salvam tigrii. Avem cunostiintele si instrumentele necesare. Ceea ce ne lipseste este vointa politica si suportul financiar. Pretul pentru a salva una dintre cele mai importante specii de pe Pamant nu este unul mare”, a declarat Alan Rabinowitz, presedintele si CEO al grupului Panthera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.