Camembert cu fosfati

Cumparatorii cremei de branza Camembert vor avea impresia ca achizitioneaza un produs care nu le poate pune in pericol sanatatea. Numai ca, daca vor citi cu atentie eticheta, vor constata ca are in compozitie aditivi alimentari din categoria celor periculosi.
camembert
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune ca produsul analizat este dezechilibrat din punct de vedere nutritional, avand un ex-ces de lipide de natura animala.

Specialistul nostru se bazeaza pe normele formulate in Re-gulamentul European 1924/2006. Emulgatorii folositi de producator, ortofosfatii si polifos-fa-tii de sodiu, dezechilibreaza balanta calciu-fosfor, impiedicand fixarea calciului in oase. In cazul unui consum ridicat, se ajunge la osteoporoza sau la depuneri anormale de calciu (cioc de papagal).

Sorbatul de potasiu poate produce iritatii dermice, alergii, distruge vitamine B12. Nisina E234 este suspectat ca poate selecta agenti patogeni rezistenti la antibiotice, avertizeaza prof. Mencinicopschi. Astfel, consumul ridicat de alimente care contin E234 poate inhiba efectul antibioticelor.

Fumatorii si persoanele care sufera de afectiuni pulmonare trebuie sa aiba grija la consumul acestui produs, pentru ca E160 betacaroten folosit drept colorant, poate duce la cancer. In urma analizei informatiilor inscrise pe eticheta specialistul ne spune ca produsul analizat nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supra-pon-deralilor si obezilor, celor cu boli cardio-vas-culare, renale, hepatice, celor cu maladii pulmonare, celor cu osteoporoza. Persoanele cu intoleranta la lactoza vor consuma o cantitate mica de produs pentru a vedea care este reactia organismului.

INGREDIENTE
Crema branza Camembert. Grasime substanta uscata 55%. Camembert President, lapte degresat, unt president comte, emulgatori (ortofosfati si polifosfati de sodiu E450), proteine din lapte, conservanti sorbat de potasiu E202 si nisin E234, colorant betacaroten E160. Valoare energetica 1190 kj/287 kcal. Proteine 12 g, glucide 2 g, lipide 25,2 g.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *