In cautarea tarilor calde, Sterna paradisaea parcurge un traseu anual de 70.000 km, de la Polul Nord la Polul Sud. Randunica arctica este campioana pasarilor migratoare. Oamenii de stiinta britanici de la British Antartic Survey au confirmat ca aceasta specie parcurge cele mai mari distante in calatoriile sale, relateaza HotNews.Sterna paradisaea

Randunica din familia Sternidae traieste in special pe continentul arctic, in zonele nordice temperate. Specia include aproximativ un milion de indivizi. Randunicile arctice se hranesc cu peste si nevertebrate marine. Ele formeaza cupluri pe viata si in cele mai multe dintre cazuri se intorc in aceleasi colonii in fiecare an.

Calatoria speciei Sterna paradisaea incepe in Groenlanda si se termina in Marea Weddell, in apropierea Antarctidei.

Cand se incheie sezonul de imperechere si puii sunt apti de zbor, randunelele pornesc din nou calatoria spre Polul Nord.

Sursa: TVR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here