Mustele experimenteaza furia

Experti de la Howard Hughes Medical Institute din SUA au studiat comportamentul mustelor pentru a descoperi daca acestea experimenteaza furia si pot deveni agresive. Testele fac parte dintr-un efort mai larg de studiu al felului cum comportamentul animalelor se conecteaza cu genetica, afirma Live Science.muste

Experimentul a pornit de la scenariul traditional “muste la masa de picnic” si au fost folosite musculitele de otet, Drosophila melanogaster.

Oamenii de stiinta au plasat mancare pentru muste la un capat al mesei si apoi au incercat sa le impiedice sa se apropie de ea. Au constatat in ce masura si-au schimbat mustele comportamentul si cum au reactionat dupa ce au incercat de cateva ori frustrarea de a nu se putea hrani.

S-a observat ca mustele nu au parut sa se intereseze foarte mult de hrana. Simplul fapt de a le fi indepartat din zona le-a agitat. Chiar si dupa ce s-au calmat, mustele au ramas hipersensibile la orice miscare prin aer.

Drosophila produce un feromon care produce reactii agresive si comunica informatia unor neuroni specifici din antene.

Cercetatorii au intentionat sa descopere neuronii responsabili pentru anumite reactii ale musculitelor si sa compare rezultatele studiilor cu cele intreprinse asupra oamenilor.

Sursa: TVR

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,221FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente