Case din baloti de paie si locuinte pasive

A stat 10 ani in India si a venit in Moldova cu ideea unei case ecologice: O locuinta din paie
Case din baloti de paie si locuinte pasive
Case din baloti de paie si locuinte pasive

Acestea vor fi prezentate luna viitoare la Sfantu Gheorghe la conferinta „Constructii sustenabile si eficienta energetica”

Cele mai noi tendinte in domeniul constructiilor sustenabile si eficientei energetice vor fi prezentate luna viitoare la Sfantu Gheorghe, in cadrul celei de-a treia conferinte de profil organizate de Camera de Comert si Industrie (CCI) Covasna, la care sunt invitati specialisti din tara si strainatate.

Anul acesta organizatorii vor pune accent pe casele pasive din punct de vedere energetic, precum si pe materialele de constructii ecologice cum ar fi balotii de paie.

Presedintele CCI Covasna, Édler András, a declarat luni ca pe zi ce trece exista un interes tot mai mare pentru gasirea modalitatilor de reducere a costurilor energiei, iar acesta este unul dintre principalele motive pentru care a decis sa organizeze aceste conferinte anuale la Sfantu Gheorghe.

„Daca la primele doua editii am interpretat notiunile de baza ale sustenabilitatii, mai ales in constructii, anul acesta dorim sa exemplificam tot ceea ce este reprezentativ in acest domeniu, intrand in amanunte: sa aratam solutiile, materialele cele mai eficiente in arhitectura, instalatiile, materialele constructiilor de toate felurile. (…) Vor fi prezentate studii de caz, idei care au prins viata in sate si orase. Nu ne ferim insa sa privim si dintr-o perspectiva mai larga domeniul, sa urmarim trendurile europene de pe piata energetica”, a afirmat Édler András.

Printre invitatii conferintei programate pe 16 octombrie se numara ministrului Mediului, Korodi Attila, care va prezenta tendintele politicii energetice a Romaniei si specialisti care vor prezenta materiale de constructie naturale, particularitatile proiectarii caselor pasive si surse de finantare pentru construirea acestor cladiri.

La editiile anterioare, specialisti veniti din Ungaria au vorbit despre case cu acoperisuri verzi, adica acoperite cu vegetatie, eficienta granulelor de sticla ca alternativa la izolarea termica, despre fotobioreactoarele cu alge, precum si despre reutilizarea asa-zisei ‘ape gri’, provenita de la dusuri, spalarea vaselor sau a rufelor care poate fi filtrata si reutilizata la toalete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *