Energia solara va fi nelimitata si gratuita in 20 de ani

Energia solara va fi nelimitata si gratuita in 20 de ani
Energia solara va fi nelimitata si gratuita in 20 de ani

Sistemul energetic este in criza? In mai putin de 20 de ani, energia solara va fi atat de ieftina si de larg raspandita incat va furniza in intregime necesarul de energie la nivel mondial, practic fara niciun cost, sustine Ray Kurzweil, de la Google.

In prezent, energia solara reprezinta un neinsemnat 0,23% din consumul de energie din SUA si aproximativ 1% din consumul de energie la nivel mondial.

Cu toate acestea, vizionarul american subliniaza faptul ca utilizarea energiei solare s-a dublat la fiecare doi ani in ultimele trei decenii, iar costurile pentru producerea ei au scazut in mod constant, relateaza Business Insider.

Kurzweil, care in prezent ocupa functia de Director of Engineering la Google, sustine ca in ritmul actual de crestere energia solara va fi in masura sa acopere nevoile energetice actuale in aproximativ 14 ani.

Referindu-se la necesarul total de energie, el prezice ca energia solara va fi ieftina, omniprezenta si suficienta pentru a alimenta intreaga planeta in circa 20 de ani.

Predictia poate suna exagerat, dar Kurzweil nu este singurul care spune acest lucru. Fondatorul X Prize si co-fondatorul Singularity University, Peter Diamandis, sustine la randul lui acest punct de vedere.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,163FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente