Cluj: Clubul Ecologic Transilvania organizeaza evenimentul intitulat Cultiva diversitatea, la Targul Verde

Noi proiecte de biodiversitate finantate din fonduri europene
Cluj: Clubul Ecologic Transilvania organizeaza evenimentul intitulat Cultiva diversitatea, la Targul Verde

Clubul Ecologic Transilvania organizeaza la ‘Targul Verde’, care se va desfasura la Complexul comercial ‘Cora’ din Cluj-Napoca, incepand de vineri, 30 noiembrie, pana duminica, evenimentul intitulat ‘Cultiva biodiversitatea’, cu participarea unor mici producatori agricoli din toata tara, care cultiva soiuri autohtone de legume si cereale si folosesc metode traditionale in munca pamantului si pentru obtinerea recoltelor.

‘Cultiva diversitatea’ se va derula vineri si sambata, intre orele 10,00 si 20,00, si are menirea sa evidentieze importanta pastrarii traditiilor romanesti in agricultura, cu accent pe protejarea soiurilor autohtone si transmiterii lor catre generatiile viitoare de cultivatori. Membrii Clubului sustin ca este nevoie ca micii producatori sa interactioneze intre ei si sa constituie retele durabile, pentru a contribui esential la pastrarea sigurantei alimentare a romanilor.

Clubul Ecologic Transilvania este o asociatie non-profit, cu experienta de peste 15 ani in domeniul dezvoltarii rurale durabile.

Cea de-a saptea editie a ‘Targului Verde’ – fara conservanti, coloranti, E-uri, aditivi si alte chimicale – este organizat la Cluj-Napoca, in acest sfarsit de saptamana, de Asociatia ‘Satul Sustenabil Transilvanean’, in parteneriat cu Complexul ‘Cora’. La targ isi vor expune produsele companii bio si mici cultivatori ce practica exclusiv agricultura ecologica.

Produsele bio – cosmetice, de curatenie, sau suplimente nutritive – sunt obtinute numai din plante fara modificari genetice si crescute fara substante chimice. Plantele se cultiva pe terenuri pe care nu a fost aplicat niciun ingrasamant chimic. Dupa culegere, sunt supuse macerarii naturale, iar apoi sunt ambalate fara conservanti chimici. Semintele folosite in culturi nu sunt modificate genetic, ci controlate biologic.

Produse agricole ecologice se obtin numai in zone nepoluate, fara ingrasaminte chimice, pesticide si erbicide si din soiuri si specii cu rezistenta sporita la conditiile de mediu. In agricultura ecologica este interzisa cultivarea plantelor modificate genetic, la fel si procedura iradierii plantelor. In prelucrarea produselor nu pot fi folositi aditivi chimici de sinteza, precum conservanti, coloranti, arome, emulgatori, acidifianti, intaritori de gust si agenti de ingrosare. Produse ecologice sunt cele care au un certificat de calitate si poarta obligatoriu pe ambalaj sigla organismului de certificare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *