Cornel Itu, deputat PSD: "N-o să votez în Parlament pro-exploatarea de la Roșia Montană"
Cornel Itu, deputat PSD: "N-o sa votez in Parlament pro-exploatarea de la Rosia Montana"
Cornel Itu, deputat PSD: „N-o sa votez in Parlament pro-exploatarea de la Rosia Montana”

Publicam mai jos scrisoarea domnului deputat Cornel Itu, ca urmare a scrisorilor primite prin intermediul platformei protectiamediului.org pe subiectul Rosia Montana:

„Unul din obiectivele din programul electoral cu care USL a castigat alegerile parlamentare a fost si ce scria la punctul 8: „Respingerea proiectului Rosia Montana, cu evaluarea corecta pe trei zone: respectul pentru mediu, protejarea interesului national si combaterea coruptiei politice.

De aceea, in aceasta chestiune, nu pot sa am decat pozitia asumata in campania electorala. Nu inteleg sa ma schimb dupa cum bate vantul, dupa criterii care n-au legatura cu veritabilul contract dintre noi si cetateni, votul.

I-am condamnat pe Traian Basescu si pe simpatizantii sai ca fac un lobby nerusinat si nepermis pentru proiectul minier de la Rosia Montana, suspectandu-i, tocmai pentru insistenta, de jocuri financiare pe sub masa. Ar fi culmea sa am acum aceeasi pozitie ca ei!

Vreau sa fiu inteles exact- n-o sa votez in Parlament pro-exploatarea de la Rosia Montana, in forma propusa de Guvern.

Daca chiar se doreste exploatarea aurului, dupa incheierea unor studii serioase de impact asupra mediului, de ce sa nu se demareze un proiect de stat acolo, de ce sa acceptam, daca afacerile sunt pe cinstite, redevente mici si costuri imense pentru combaterea poluarii?

Cornel Itu,

deputat PSD

Intrati si voi in dialog cu reprezentantii vostri in Parlament si cereti-le sa va reprezinte punctul de vedere cu privire la proiectul RMGC de exploatare a Rosiei Montane. Selectati judetul si adresa pe www.protectiamediului.org/cine-te-reprezinta/ pentru a incepe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here