Crabii-paianjen din padurile subacvatice, la Muzeul „Antipa”

Crabii-paianjen din padurile subacvatice, la Muzeul „Antipa”
Crabii-paianjen din padurile subacvatice, la Muzeul „Antipa”

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” continua seria conferintelor din cadrul proiectului „Istoria lumii vii in 10 exponate”.

Acest proiect este realizat de catre Muzeul „Antipa” in colaborare cu revista educationala ”Terra Magazin” si isi propune sa prezinte elevilor si publicului larg, 10 dintre cele mai importante piese din expunerea permanenta a Muzeului. 

Duminica, 24 noiembrie 2013, va invitam, in Sala Multimedia, sa participati la conferinta intitulata “Crabii – paianjen din padurile subacvatice, sustinuta de catre specialistul nostru, Ana Maria Petrescu.

***

Fauna subacvatica, atat de diversa, abunda in specii cu forme neasteptate, ce amintesc de corpul unor arahnide (paianjeni).

Cu dimensiuni ale picioarelor de la numai cativa milimetri pana la cativa metri, aceste fiinte gratioase se ascund printre alge, speriate de aparitia unor pradatori.

Ce materiale sunt utilizate pentru „decorarea” carapacei, cati ani are cel mai batran crab – paianjen, cum sa ii deosebim de alte specii de crabi si cat de plapande sunt aceste creaturi ciudate din „padurile” de alge sunt intrebari la care va raspunde Ana – Maria Petrescu in cadrul conferintei dedicate crabilor – paianjen.

***

 

Piesele „vedeta” vor fi „dezvaluite” treptat, in fiecare luna, conferintele de la Muzeu si articolele lunare din revista Terra Magazin prezentand informatii mai putin cunoscute despre comorile din patrimoniul cultural si stiintific detinut de catre Muzeul „Antipa”. Cu ocazia Noptii Muzeelor 2014, traseul topului celor 10 piese din Muzeul „Antipa” va putea fi strabatut de toti cei care vor participa la acest eveniment. 

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi si studenti – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulti – 20 de lei. 

Rezervarea locurilor se face pe adresa de e-mail: [email protected] sau la telefon 021.305.60.31.

Detalii: www.antipa.ro si pe pagina de Facebook a Muzeului ”Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa

Informatii suplimentare despre programe: dr. Aurora Stanescu, e-mail: [email protected].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *