Cum iti schimbi stilul de viata ca sa fii eco?

Organizatiile pentru protectia mediului sustin ca fiecare poate contribui la salvarea Planetei fara a face eforturi majore. Cei care vor sa contribuie la protectia mediului inconjurator trebuie sa pledeze cel putin 10 ore pe luna pentru aceasta cauza.Greenpeace

Fiecare poate sa faca foarte multe lucruri, aparent marunte, pentru a avea un impact pozitiv asupra mediului inconjurator. Cei de la „The Guardian” au lansat o dezbatere din care au rezultat mai multe solutii astfel incat sa poti adopta un stil de viata eco.

„Inainte de a cumpara ceva, gandeste-te ce impact social, economic si ecologic va avea acel lucru”, spun cei de la GreenerTogether (Mai verde impreuna).

Cei de la Greenpeace cred ca reducerea impactului asupra mediului tine de fiecare persoana, in functie de ceea ce inseamna stilul sau actual de viata: „Cea mai simpla forma de a reduce emisiile este scaderea numarului calatoriilor cu avionul. Britanicii, de pilda, inregistreaza cele mai importante emisii din lume, pe cap de locuitor, asa ca e loc de reduceri”, spun reprezentantii Greenpeace.

Cei de la Asociatia Friends of the Earth (Prietenii Pamantului) cred ca toti ar trebui sa ne reducem amprenta asupra mediului, iar solutia sta in a deveni activisti. Cea mai buna metoda este sa le schimbi mentalitatea celor din jurul tau. Simplul fapt de a vorbi despre aceste lucruri cu altii este un important agent de schimbare.

Izolati casa si renuntati la masina

Reprezentantii organizatiei Energy Saving Trust (Fondul pentru salvarea energiei) cred ca oricine poate si ar trebui sa faca mai multe pentru mediu decat sa-si schimbe stilul de viata. „Noi va recomandam sa izolati bine casa si sa renuntati la masina. Daca toata lumea ar face acest lucru, ar fi foarte putine efecte negative”, spun ei.

Daca nu folosesti masina timp de un an, ai putea economisi aproximativ trei tone de dioxid de carbon, in medie, pe an. Daca izolezi bine peretii, ai putea salva doua tone de dioxid de carbon anual. Inlocuirea incalzirii centrale cu una bazata pe lemn ar putea duce la economii de 4,6 tone de dioxid de carbon pe an, daca lemnul provine din surse locale.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *