Pe piata din Romania incep sa isi faca aparitia detergentii ecologici pentru rufe si totodata pentru curatarea si igiena casei. Baimarenii sunt printre primii care pot beneficia de acesti detergenti ce au la baza produse vegetale.detergent la dozator

Am hotarat sa aducem detergentii mai intai in Baia Mare deoarece eu sunt baimareanca si voiam ca si oamenii de aici sa poata sa aiba grija de sanatatea si de casa lor cu ajutorul unor produse naturale”, spune Camelia Coste, cea care se ocupa de distributia acestor detergenti ecologici.

Produsele sunt vandute la dozator, astfel incat consumatorul sa nu mai plateasca si pretul ambalajului. „Pentru ca sunt disponibili la dozator, omul poate sa foloseasca acelasi flacon de fiecare data cand vine sa cumpere si astfel economiseste pana la 40% din valoarea produsului”, mai spune Coste.

Spalare manuala si automata

Detergentii sunt disponibili intr-o gama variata: detergent ecologic, detergent Marsilia, cel cu miros specific sapunului de demult, detergent pentru rufe negre, pentru curatarea petelor, gel de vase biodegradabil cu arome, gel pentru pahare, folosit de obicei la masinile de spalat automate din baruri, detergenti pentru pardoseala, detergent universal si o gama larga de produse pentru curatarea casei. Produsele pot fi folosite atat pentru spalarea manuala, cat si pentru cea automata.

Deoarece sunt ecologici, acestia sunt compatibili cu toate tesaturile si reduc consumul de energie datorita componentelor active. Dozatorul are noua robinete, iar fiecare robinet corespunde unui produs ecologic.

„Flaconul este incarcat cu detergent, este cantarit si apoi se pune eticheta cu produsul achizitionat. Noutatea consta in faptul ca fiecare poate sa cumpere cat vrea, nu i se impune o cantitate”, arata Camelia Coste.

Detergentii sunt antialergici deoarece nu contin substante chimice. „De cand au aparut pe piata, mama foloseste numai detergenti ecologici, deoarece tata are probleme cu alergia din cauza detergentilor obisnuiti”, spune Vasile Pasca (20 de ani), unul dintre cumparatori.

Preturile produselor ecologice incep de la 5 lei pentru kilogramul de balsam de rufe, pana la 10 lei pentru kilogramul de detergenti pentru pardoseala. Detergentul ecologic se gaseste in trei centre din Baia Mare, in Borsa, Seini, Sighet, Negresti Oas, Somcuta, Dej si Gherla.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here