green-space.jpgTargul Ecomediu s-a nascut acum 8 ani din dorinta de a reuni cele mai importante institutii si agenti economici din domeniul protectiei mediului, acestia avand posibilitatea ca intr-un cadru optim sa faca schimb de informatii si experiente bazate pe realizari concrete si in acelasi timp sa vina cu solutii inteligente pentru implementarea unor strategii generale de mediu.

In acest sens in fiecare an se organizeaza in paralel cu targul si Conferinta Internationala de Protectie a Mediului, care este renumita atat prin temele de interes asupra problemelor de mediu cat si prin lucrarile prezentate si dezbatute in cadrul evenimentului.

Succesul primelor editii a contribuit in timp la interesul firmelor din strainatate pentru acest eveniment, la ultima editie, cea din 2008, participand un numar impresionant de firme din Italia, Austria, Germania, Ungaria si Belgia, aceasta participare numeroasa fiind posibila si datorita partenerilor nostrii: Unimpresa Italia prin Boma Company si InterBusiness Promotion & Consulting. Prin participarea acestora, dar si prin sprijinul acordat de Ministerul Mediului si al partenerilor media, expozitia de mediu si conferinta de la Arad au devenit evenimente internationale de o deosebita amploare.

Implicarea in cadrul celor doua evenimente a cat mai multor institutii publice si a agentilor economici este absolut necesara, in ideea colaborarii si implementarii cerintelor de mediu impuse de Uniunea Europeana. Conferinta si targul sunt strans legate intre ele, acestea reprezentand totodata un barometru al interesului crescand pentru problemele de mediu din Romania.

Lucrarile conferintei sunt deschise participarii tuturor firmelor ofertante de tehnologii, echipamente, servicii, institutiilor acreditate, firmelor care au depasit cu succces problemele de mediu, cele care considera ca pot transfera experienta, precum si autoritatilor locale care sunt interesate de un mediu mai curat.

In cadrul targului, pe langa cele mai noi aparate din domeniul calitatii apei, aerului si solului, firmele participante vor expune si echipamente de salubritate.

Perfectionarea si modernizarea proceselor tehnologice, utilizand cele mai noi cuceriri stiintifice, au redus, in timp, consumurile specifice de materii prime, dar nu si pe cele energetice. In acest sens in cadrul targului vor fi prezentate si expuse diferite sisteme de energii regenerabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here