FânFest anunță patru zile de evenimente culturale la Roșia Montană
Fanfest 2013
Fanfest 2013

Campania Salvati Rosia Montana are deosebita placere sa anunte cea de-a opta editie a festivalului FanFest ce va avea loc intre 15 si 18 august 2013, la Rosia Montana.

Si in acest an, FanFest Rosia Montana se prezinta ca un eveniment dedicat culturii, activismului social si respectului pentru natura, patrimoniu si oameni. Energia pozitiva generata de acest eveniment, precum si  entuziasmul participantilor prezenti la cele 4 zile de activitati si manifestari culturale ale festivalului sunt menite sa sporeasca interesul vizitatorilor pentru a reveni la Rosia Montana pe parcursul intregului an si pentru a lua parte la activitatile campaniei.

In perioada FanFest, Rosia Montana se transforma intr-o mare scena. Curtile devin spatii de spectacole si interactiune activista, casele – sali de expozitii, poienile – amfiteatru pentru concerte. Atat pentru cei ce se gasesc la prima vizita cat si pentru vechii cunoscatori, programul propus de echipa festivalului este presarat cu evenimente speciale, dezbateri si conferinte ce promoveaza patrimoniul Rosiei Montane pentru inscrierea sa in UNESCO.

Ca si la editiile precedente, programul festivalului include spectacole de Teatru. Dintre acestea, mentionam, in premiera la FanFest, direct de la Bienala de la Venetia,  compania italiana de teatru  Motus, cu un spectacol-interventie special creat pentru Rosia Montana. De asemenea, vor exista o serie de workshop-uri in cadrul proiectului Teatru Civic, un proiect finantat de Asociatia Fondului Cultural National. Forumul Social Activist, aflat la cea de-a doua editie, va prezenta dezbateri si ateliere pe diferite subiecte sociale si de mediu, probleme ce afecteaza comunitati din Romania si Europa. Programul va fi intregit de expozitii precum Muzeul Campaniei Salvati Rosia Montana si lucrarile lui Laurentiu Ridiche de arta protestatara. Concertele de muzica vor aduce pe scena festivalului trupe precum Travka, Luna Amara, Implant Pentru Refuz, Blanoz, Norzeatic, Negura Bunget sau Krema Kawa si multe altele. Din program nu vor lipsi nici conferintele, lecturile publice, biblioteca libera, activitatile recreative precum percutie, capoeira, tai chi, reiki, jonglerii, slackline, parapanta, astronomie, hamace, masaj, jocuri de societate, ateliere de crosetat. Sectiunea de turism a festivalului va oferi tururi ghidate pe jos si pe bicicleta, povestiri la foc, proiectii de filme documentare de mediu si sociale, o Piata Taraneasca si o Zona a Copiilor.

„In acest an, poate mai mult ca oricand, avem nevoie de sprijinul tuturor pentru a face tot ce ne-am propus in cadrul FanFest. Puteti ajuta la realizarea festivalului accesand site-ul tinyurl.com/DONEAZA-FF2013 si donand orice suma doriti! Pentru ca, la urma urmei, FanFest nu e doar un festival pentru oameni, ci si despre oameni, despre solidaritatea lor.”  a declarat Mihnea Blidariu, unul dintre organizatori.

„Sunt niste politicieni pe la Bucuresti care au impresia ca vara aceasta este ultima pe care noi ne-o vom petrece la Rosia Montana. Acesti politicieni lucreaza acum de zor sa schimbe legi si sa aprobe proiectul de distrugere cu cianuri. Noi nu vom pleca de aici niciodata si ii invitam pe toti cei ce vor sa cunoasca Rosia Montana sa ia parte la FanFest si in acest an pentru a le arata ca politicienii trebuie sa faca si ce vor romanii, nu doar canadienii. Rosia Montana exista prin tine si prin toti cei ce cred, ca si mine, ca oamenii sunt mai importanti decat aurul.” – a declarat Eugen David, presedintele Alburnus Maior.

Programul festivalului va fi actualizat permanent pe pagina www.fanfest.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here