Tot mai multi proprietari vin sa isi revendice masinile ridicate de pe strazi pentru a castiga cei 3.800 de lei. Primaria nu poate inscriere harburile nerevendicate in programul „Rabla”, deoarece achizitiile de noi autoturisme sunt blocate de Guvern.harburi ridicate

Parcul auto al firmei care se ocupa de ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar sau abandonate din Brasov, este plin cu harburi, care ar putea deveni adevarate „bijuterii” pentru programul Rabla.

Din pacate, ele nu pot fi scoase la vanzare sau valorificate de catre edili, intrucat, conform deciziei date de consilierii locali, acest lucru este permis doar proprietarilor de drept. „Tinem aceste masini in parcul nostru auto 30 de zile, dupa care se da dispozitie de primar si ele intra in proprietatea municipalitatii. Apoi, sunt duse la fier vechi”, a explicat Nagy Albert, directorul firmei de ridicari auto.

Harburile sunt revendicate

Cele mai multe masini abandonate au fost ridicate de pe locurile de parcare, ce au fost inchiriate de la Primarie de alti brasoveni.

In parcul auto mai sunt totusi, si autoturisme care au fost „confiscate”, fiindca au stationat in locuri interzise, dar si masini implicate in accidente rutiere.

Directorul firmei de ridicari auto ne-a declarat insa, ca, in ultima perioada, proprietarii sunt mai constiinciosi si isi revendica masinile abandonate, chiar daca practic nu mai pot fi utilizate. Cel mai probabil multi prefera sa se inscrie in Programul „Rabla” si sa obtina in schimb tichetul valoric de 3.800 de lei.

In schimbul sumei de 500 de lei, cat costa serviciile de ridicare, proprietarii isi pot recupera automobilul si pot sa il inscrie in programul de reinnoire a parcului auto. In cazul in care proprietarul revendica masina dupa ce Primaria a obtinut documentele de la Remat, primeste in schimb certificatul de casare.

Achizitii blocate

Reprezentantii municipalitatii ne-au declarat ca, in acest an nu ar putea face achizitii de masini noi si deci nu s-ar putea inscrie cu vehiculele abandonate in oras in programul guvernamental. Asta , deoarece achizitia este blocata de catre Guvern. Nu s-a luat in discutie nici faptul ca junghiurile ar putea fi scoase la licitatie. „De cele mai multe ori, cand ii instiintam pe oameni ca le vom ridica masina, ei si-o iau si de pe domeniul public. Noua ne raman de obicei caroseriile, care oricum, nu pot fi inscrise la Rabla”, a punctat Toarcea.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here