Loboda are de doua ori mai multa vitamina C decat lamaia si spanacul

Loboda, cunoscuta si sub denumirea de spanacul francezului sau spanac nemtesc de munte, este folosita, inca din antichitate, pentru deosebitele proprietati detoxifiante si antioxidante. Planta contine glucide, celuloza, proteine, substante minerale (potasiu, fosfor, calciu), acidul oxalic liber, pigmenti clorofilieni si carotenoizi. Loboda are cantitati semnificative de vitamina K si de doua ori mai multa vitamina…

Citește mai departe

Nanoparticulele rezultate in urma incinerarii deseurilor sunt extrem de periculoase

Prin incinerare se produc nanoparticule extrem de toxice Nanoparticulele, uneori denumite si particule ultrafine, sunt acele particule cu un diametru mai mic de 1 micron. Nanoparticulele se gasesc in jurul nostru inca de la aparitia primei combustii de inalta temperatura care a implicat gaz si motoare diesel, o instalatie alimentata de carbune, titei sau gaze…

Citește mai departe
Sănătate: Siropul din muguri de pin, cel mai bun remediu pentru tuse

Sanatate: Siropul din muguri de pin, cel mai bun remediu pentru tuse

Pinul se numara printre cele mai cunoscute remedii naturiste. Mugurii de pin contin elemente cu un efect remarcabil in ceea ce priveste tratarea eficienta a tusei, precum vitamina C, uleiuri volatile, rasini, principii amare, pinitol si flavonoizi. Siropul din muguri de pin are efecte diuretice, antireumatice, descongestionante, antiseptice, depurative si antiinflamatorii. Datorita proprietatilor sale, este…

Citește mai departe
Cimbri?orul, aliatul s?n?t??ii

Beneficiile ceaiului de cimbrisor: “Antibioticul saracului” la indemana oricui!

Datorita largii raspandiri in flora spontana, aromatul cimbrisor poarta si numele de “antibioticul saracului” pentru efectul sau puternic in tratarea unor boli suparatoare. Planta, des intalnita pe pajisti, are o istorie lunga in medicina populara, fiind folosita in tratarea unor afectiuni pulmonare si intestinale, ale ficatului sau ale sistemului nervos. Afla ce boli trateaza miraculosul…

Citește mai departe

Substantele chimice folosite in fracturarea hidraulica si riscurile pentru sanatatea umana si organismele vii

Dincolo de plangerile populatiei afectate, efectele reale asupra sanatatii si legatura lor directa cu fracturarea hidraulica sunt rareori documentate, pentru ca nu a existat o preocupare oficiala in acest sens, iar pe de alta parte fracturarea este exceptata de la divulgarea compusilor chimici utilizati, ceea ce a ingreunat diagnosticarea si stabilirea unor corelatii. Potrivit activistilor…

Citește mai departe

Podbalul este indicat in afectiunile respiratorii

Datorita proprietatilor emoliente, expectorante si antiinflamatorii, frunzele de podbal sunt eficiente in tratamentul laringitelor, faringitelor si bronsitelor. „Atunci cand apare tusea rebela sau raguseala chinuitoare este indicata cate o cana de ceai de podbal de trei-patru ori pe zi. Infuzia si siropul de podbal pot fi folosite cu succes si in caz de insuficienta respiratorie,…

Citește mai departe

Oamenii cenusii

De peste 30 de ani, craiovenii care locuiesc in cartierul Bariera Valcii isi spun aceeasi veche poveste: CET II le intuneca viata. Cenusa si pulberile eliminate prin arderea carbunelui le distrug gradinile, aerul, sanatatea. Din fericire, astazi e cer senin. Vantul nu bate sa risipeasca praful de carbune depozitat la CET II si nici cosurile…

Citește mai departe

Camembert cu fosfati

Cumparatorii cremei de branza Camembert vor avea impresia ca achizitioneaza un produs care nu le poate pune in pericol sanatatea. Numai ca, daca vor citi cu atentie eticheta, vor constata ca are in compozitie aditivi alimentari din categoria celor periculosi. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune ca produsul analizat este dezechilibrat…

Citește mai departe