Praful din casa ne imbolnaveste de plamani
Praful din casa ne imbolnaveste de plamani

Cele mai dese afectiuni pe timp de iarna sunt cele pulmonare. Specialistul Click!, dr. Cristina Balanescu, ne spune cum sa ne „intarim” plamanii.

Fa sport!
Daca esti fumator sau te-ai lasat de curand, ar trebui sa faci mult sport. Astfel reduci semnificativ riscul aparitiei unei tumori pulmonare.
Un studiu al Universitatii din Philaelphia a demonstrat ca practicarea unui sport reduce cu 29% probabilitatea aparitiei unui cancer pulmonar, in anii care vin. Cu cat exercitiul este mai regulat si mai intens, cu atat mai bine.
Atentie la poluarea din casa
Cercetatorii Institutului National al tumorilor din Milano au masurat nivelul de poluare din casele unui grup de fumatori.
Rezultatul? Valori mult mai mari, decat in casele nefumatorilor, ale pulberilor in suspensie PM10 si PM2,5. Mai pe inteles: pulberi extrem de fin dispersate in aer, cu efect iritant asupra ochilor si sistemului respirator si reduc rezistenta la infectii.
Leac din patlagina
Pneumonia si bronhopneumonia pot fi combatute cu o serie de plante medicinale. Pentru uz intern puteti folosi patlagina, lichenul de piatra, bradul, iarba mare, trei frati patati, scaiul vanat, salvia, potbalul, nalba, cimbrul de munte, cimbrul de gradina, cimbrisor, lumanarica, ceapa, nuc.
Pentru uz extern, mustarul negru, musetel, levantica, rozmarin, isop, ienupar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here