Piata ecologica in Dublin

Piata ecologica in Dublin

Piata ecologica Green Door din Dublin, Irlanda a fost lansata oficial in data de 21 iunie 2014. Norman, Deirdre, Christy si Mary, membrii fondatori, impreuna cu personalul pietei au depus un mare efort de echipa pentru a oferii cele mai bune produse bio si preparate culinare facute manual la tarabe si toata lumea a avut…

Citește mai departe

Attila Korodi discuta despre practicile agricole si protectia mediului la Conferinta Agricultura si Mediul

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Attila Korodi, a participat marti, 27 mai 2014, la Conferinta „Agricultura si mediul — Agricultura si protectia mediului in Europa Centrala si de Est: contributia acestora la cresterea economica si ocuparea fortei de munca”. Evenimentul a fost organizat de Comisia Agricultura si Mediu a Ligii Europene pentru Cooperare Economica (ELEC), cu…

Citește mai departe
Practici agricole ecologice prin proiectul PACINFO

UE: Politici agricole si de pescuit mai ecologice si mai echitabile

Politicile UE in domeniul agriculturii si pescuitului s-au aflat in centrul proiectului european timp de decenii, avand obiectivul de a furniza aprovizionarea corespunzatoare cu alimente pentru cetatenii UE si venituri echitabile pentru agricultori si pescari. In urma extinderilor UE si date fiind cererea de alimente de calitate superioara, preturile volatile, dezechilibrele in lantul aprovizionarii cu…

Citește mai departe

Cat de bio sunt produsele bio?

In ultimii ani, Romania a fost impanzita de numeroase magazine pe rafturile carora sunt expuse spre vanzare produse si de doua ori mai scumpe decat cele conventionale. Este vorba despre produsele certificate bio. Paine, peste, lapte ori legume, toate sunt prezentate de comercianti ca alimente mult mai sanatoase decat cele obisnuite si care fac adevarate…

Citește mai departe

Intre 1990 si 2006, in Uniunea Europeana s-au pierdut definitiv cel putin 275 hectare de sol pe zi

Un fenomen ingrijorator in Uniunea Europeana este degradarea solului. Conform datelor publicate astazi de Comisia Europeana, intre 1990 si 2006 s-au pierdut definitiv cel putin 275 hectare de sol pe zi prin impermeabilizarea solului, adica acoperirea terenurilor fertile cu material impermeabil. “Eroziunea solului cauzata de apa afecteaza 1,3 milioane km² in Europa, o suprafata de 2,5 ori mai…

Citește mai departe
A fost aprobat? marca na?ional? pentru produsele agroalimentare ecologice din Republica Moldova

Politica agricola post-2013 / Mai verde, mai echitabila si mai competitiva

Deputatii doresc ca bugetul destinat agriculturii sa ramana neschimbat pana in 2020, astfel incat agricultorii sa poata beneficia de stimulentele necesare pentru a asigura siguranta aprovizionarii cu produse alimentare, protectia mediului, crearea de noi locuri de munca si un sector agricol competitiv. Inaintea prezentarii de catre Comisie a viitoare arhitecturi a Politicii Agricole Comune (PAC),…

Citește mai departe

Alimente de calitate

Bogatia resurselor agroalimentare a tarii noastre trebuie transformata intr-o sursa de profit pentru toti factorii implicati, printr-un management eficient. Intelegerea naturii complexe a domeniului alimentatiei se bazeaza pe cunoasterea intregii retele, mai mult decat pe lanturile simple care o alcatuiesc. Lantul alimentar cuprinde, in general, toti participantii si procesele implicate in productia alimentara, de la…

Citește mai departe