Agricultura mondială a ajuns la momentul ”peak food”?

Agricultura mondiala a ajuns la momentul ”peak food”?

Cresterea populatiei mondiale, precum si a consumului de alimente pun o puternica presiune asupra agriculturii si a resurselor naturale. In momentul de fata, aproximativ un miliard de oameni de pe planeta sunt cronic subnutriti, in timp ce sistemele agricole actuale au contribuit la degradarea solului, poluarea apelor, reducerea biodiversitatii, schimbarilor climatice la o scara globala….

Citește mai departe
Cercet?torii sus?in c? în viitor vor putea fi cultivate plante alimentare pe Lun? ?i Marte

    Cercetatorii sustin ca in viitor vor putea fi cultivate plante alimentare pe Luna si Marte

    Solul planetei Marte permite cultivarea a diferite specii de plante, inclusiv alimentare, afirma Wieger Wamelink de la Institutul de cercetare Alterra al Universitatii Wageningen din Olanda, transmite joi Xinhua, potrivit Agerpres. Cercetatorii sustin ca in viitor vor putea fi cultivate plante alimentare pe Luna si Marte Cercetatorii au incercat sa stabileasca daca este posibila cresterea…

    Citește mai departe
    Plantele recurg la 'calcule' aritmetice pentru a supravie?ui noaptea

    Plantele recurg la „calcule” aritmetice pentru a supravietui noaptea

    Cercetatori britanici au creat modele matematice care reflecta capacitatea plantelor de a-si gestiona in timpul noptii consumul rezervelor de nutrienti pe care le fac ziua prin fotosinteza. Ei au publicat rezultatele cercetarilor pe eLife, scrie maxisciences.com. Ziua, plantele verzi folosesc energia solara pentru transformarea elementelor absorbite (indeosebi CO2) in zaharuri, cum ar fi amidonul, ‘carburant’…

    Citește mai departe

    Polenul apicol, de la floare la dieta

    Polenul crud – polimineralizant Absorbtia si functionarea corecta unor minerale este conditionata de alte minerale ori vitamine. Exemplu: absorbtia calciului este dependenta de magneziu, totodata si de fosfor, care sustine si absorbtia fierului; dar si absorbtia fosforului depinde de calciu. Magneziul este in corelatie cu vitamina B6; buna metabolizare a calciului depinde de vitamina D;…

    Citește mai departe

    O echipa de cercetatori constanteni a inventat un fertilizator din alge marine si namol

    Au pus tone de namol si alge marine la un loc si au creat un ingrasamant suta la suta ecologic. O echipa de cercetatori constanteni a prezentat aceasta inventie in Germania, la Salonul International de idei si a primit doua medalii. Biofertilizantul hraneste culturile si pastreza umiditatea solului. O reteta de succes sprijinita de norvegieni,…

    Citește mai departe

    Branza de Gulianca, brand european

    Fermierii din zona Salcia Tudor – Gulianca vor sa-si promoveze branza de oi in toata Europa. Ei isi vor omologa brandul in aceasta toamna si spera sa poata concura cu alte produse traditionale din Vest. Crescatorii spun ca au muncit din greu sa indeplineasca standardele Uniunii Europene, dar acum pot produce si 50 de tone…

    Citește mai departe

    Fermele verticale sunt pe val

    Fermele pe verticala optimizeaza conditiile de crestere ale plantelor La momentul actual ne confruntam cu o problema la nivel global: populatia Terrei este in crestere sustinuta, ceea ce pune presiune asupra sectorului agricol care trebuie sa asigure hrana tuturor locuitorilor planetei. O solutie ar fi cresterea plantelor pe verticala. Aceasta idee inovatoare a fermelor pe…

    Citește mai departe

    Banatenii cresc bananieri

    Temperaturile tot mai ridicate le permit speciilor care cresc in tarile calde sa reziste in Romania. In gradinile din Timisoara sunt arbori de cauciuc si de vanilie. Arborii exotici suporta insa cu greu variatiile mari de temperatura de la vara la iarna caracteristice climatului de la noi. Banatenii au inceput sa creasca in gradinile lor…

    Citește mai departe

    Recolte record obtinute pe terenuri fertilizate organic

    Reprezentantii companiei Smithfield Ferme au participat zilele acestea la recoltarea culturii de porumb realizata cu seminte Pioneer pe un lot fertilizat cu ingrasaminte organice provenit de la fermele Smithfield. Colaborarea dintre Smithfield Ferme, care a efectuat fertilizarea organica (concentratie ingrasamant – 60 mc/ha) si Pioneer care a pus la dispozitie hibrizii de porumb, a constat…

    Citește mai departe