Recuperarea deseurilor din ambalaje: Propunerile producatorilor, in analiza autoritatii MMAP

Ieri, 21 ianuarie 2016, la sediul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP) s-a desfasurat o intalnire intre conducerea MMAP, a Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM) si reprezentantii industriilor din Romania, pe tema recuperarii de pe piata a deseurilor rezultate din ambalaje. Intalnirea a vizat riscul la care tara noastra se supune in cazul neatingerii tintelor…

Citește mai departe

La “Antipa”, in spatele usilor inchise: Cum se fabrica … organismele modificate genetic?

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” continua seria intalnirilor cu specialistii Muzeului, grupate in cunoscutul ciclu de conferinte La “Antipa”, in spatele usilor inchise. Sambata, 7 Decembrie, incepand cu ora 11.00, va asteptam, in Sala Multimedia, sa participati la conferinta intitulata „Cum se fabrica … organismele modificate genetic?”, sustinuta de catre Alexandra Florina Levardaspecialistul…

Citește mai departe
Etichetarea tip semafor a alimentelor: Rosu - pericol pentru sanatate, verde - numai bun de mancat

Etichetarea tip semafor a alimentelor: Rosu – pericol pentru sanatate, verde – numai bun de mancat

Produsele alimentare din majoritatea supermarketurilor britanice sunt supuse unei etichetari care respecta cele trei culori ale semaforului – verde, galben, rosu – in functie de cat de bune sunt pentru sanatate. Potrivit Agentiei britanice pentru Securitate Alimentara (FSA), cand cumparatorul vede eticheta rosie, trebuie sa se gandeasca de doua ori inainte sa-l aleaga. Daca este…

Citește mai departe
Organismele Modificate Genetic in Romania: Import?m ?i mânc?m, dar nu producem

Organismele Modificate Genetic in Romania: Importam si mancam, dar nu producem

Uniunea Europeana aproba importurile de soia modificata genetic, permite folosirea acesteia pentru hrana animalelor, care sunt apoi sacrificate si ajung in farfuriile consumatorilor europeni. In schimb, agricultorilor romani li se interzice infiintarea culturilor de soia modificata genetic. In aceste conditii, fermierii locali au de pierdut in fata celor din statele sud-americane, spre exemplu. In plus,…

Citește mai departe
Sprijinul oferit fermierilor care au produse ecologice poate ajunge la 600 de euro/ha în 2015

Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale ECOAGRIS

In perioada 26-28 octombrie 2012, Bioma Agro Ecology Co organizeaza in Parcul Bisericii Toma Cozma din Iasi, Targul de produse ecologice, traditionale si naturale, ECOAGRIS. Avand ca scop promovarea unui stil de viata sanatos si ecologic, acest eveniment, organizat in parteneriat cu Primaria Iasi, va facilita intalnirea cu principalii producatori, procesatori si furnizori de servicii…

Citește mai departe

Bunatati ecologice si traditionale pentru masa de Pasti si multe cadouri de la iepuras la ECOAGRIS, in Parcul Bisericii Toma Cozma din Iasi

In perioada 6-8 aprilie a.c., Bioma Agro Ecology Co organizeaza in Parcul Bisericii Toma Cozma din Iasi, editia speciala de Sfintele Pasti a ECOAGRIS -Targul national de Produse ecologice si traditionale, Agricultura si Apicultura. Deschiderea oficiala a expozitiei cu vanzare va avea loc vineri, 6 aprilie a.c., incepand cu ora 13.00,  iar programul de vizitare…

Citește mai departe

Targului National de Agricultura, Apicultura, Produse ecologice si traditionale, ECOAGRIS, 23-25 martie

Editie jubiliara a XX-a a Targului National de Agricultura, Apicultura, Produse ecologice si traditionale, ECOAGRIS, 23-25 martie   In perioada 23-25 martie a.c., Bioma Agro Ecology Co organizeaza in Parcul Bisericii Toma Cozma din Iasi, Editia jubiliara a XX-a, a Targului National ECOAGRIS. Targul organizat o data la doua saptamani este structurat pe trei sectiuni:…

Citește mai departe

Targul national de Agricultura, Apicultura, Produse ecologice, naturale si traditionale, ECOAGRIS

  Targul national de Agricultura, Apicultura, Produse ecologice, naturale si traditionale, ECOAGRIS se va organiza incepand cu 11-13 noiembrie 2011, o data la doua saptamani     Incepand cu perioada 11-13 noiembrie a.c., o data la doua saptamani, Bioma Agro Ecology Co organizeaza in Parcul Parohiei Toma Cozma din Iasi (str. Toma Cozma, nr. 41,…

Citește mai departe

Editie aniversara a Targului de Agricultura, Apicultura si Produse naturale, ecologice si traditionale, ECOAGRIS, 23-25 septembrie

In perioada 23-25 septembrie a.c., Bioma Agro Ecology Co organizeaza in Parcul Parohiei Toma Cozma din Iasi, cea de-a XI-a editie a Targului national ECOAGRIS. Una dintre noutatile acestei Editii aniversare, la implinirea a unui an de activitate, o constituie in primul rand tematica targului care este structura pe trei sectiuni: I. Produse, utilaje si…

Citește mai departe

Editie Jubiliara a Targului de produse naturale, ecologice si traditionale, ECOAGRIS, 10-12 iunie

In perioada 10-12 iunie a.c., Bioma Agro Ecology Co organizeaza in Parcul Parohiei Toma Cozma din Iasi, cea de-a X-a editie a Targului de produse naturale, ecologice si traditionale, ECOAGRIS. Aceasta Editie Jubiliara se va bucura de multe surprize pentru expozanti si vizitatori: degustari de produse, tombola cu premii, organizarea unor manifestari cu Obiceiuri si…

Citește mai departe

Remedii naturiste dupa masa de Pasti si multe alte produse ecologice la cea de-a ix-a editie a ecoagris, 6-8 mai 2011, la Iasi

In perioada 6-8 mai 2011, Bioma Agro Ecology Co organizeaza in Parcul Bisericii Toma Cozma din Iasi, cea de-a IX-a editie a ECOAGRIS. Avand ca scop promovarea unui stil de viata sanatos si ecologic, acest eveniment va facilita intalnirea cu principalii producatori, procesatori si furnizori de servicii din domeniile aferente, veniti din peste 10 judete…

Citește mai departe

Biotehnologii ecologice utilizate in industria agroalimentara

Conceptul de biotehnologie ecologica implica, intr-o acceptiune mai restransa, utilizarea exclusiva a organismelor vii in scopul prevenirii fenomenelor de poluare a mediului natural prin aplicarea biotehnologiilor care nu produc si nu elibereaza subproduse sau deseuri cu efecte negative asupra ecosistemelor terestre sau acvatiice. Aplicarea acestor biotehnologii ecologice, cu precadere in domeniul activitatilor agroalimentare, are cu…

Citește mai departe

Pentru o etichetare „Non OGM” a carnii, oualelor si pestilor

Intr-un aviz facut public pe 27 mai, Consiliul National al Consumului (CNC), s-a declarat favorabil ca oualele, pestii si carnea( inclusiv bovinele si carnea de pasare) provenite din animale crescute fara OGM( organisme modificat genetic) sa poarte o eticheta specifica. Acest aviz este primul privind produsele animale. Pana in prezent in Franta, doar produsele vegetale…

Citește mai departe

Cozonaci traditionali cu nuca, vanduti ca painea calda

Produsele de Craciun din supermarketuri sunt pline de chimicale. Alimentele bio fac legea doar la targurile traditionale . Bucurestenii care au vizitat targul organizat la Muzeul Satului au ascultat colindele lui Stefan Hrusca si au putut cumpara produse ecologice. Faina de grau, zahar cristalizat, grasimi vegetale hidrogenate, gluten vital, enzime, emulsifianti, antioxidanti, oua si inlocuitor…

Citește mai departe

Cui servesc alimentele iradiate ?

Fotografie Copyright CRIIRAD Reducerea treptata a productiei agricole de proximitate din tarile UE, a dus la utilizarea iradierii alimentelor pentru conservarea lor pe termen lung. Cercetator de renume international, fizicianul Roland Desbordes, presedintele Comitetului de cercetare independenta a iradiatiilor (CRIIRAD), explica efectele acestei metode putin controlate de instantele europene, pentru sanatatea consumatorilor. Incertitudine stiintifica ”…

Citește mai departe