Raport: Pesticidele din hrana bebelusilor: morcovi, caise, patrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim

Nivelul de pesticide in legume, fructe si cereale produse la noi creste, fara a depasi, totusi, cotele maximum admise, arata un raport al Laboratorului pentru Controlul Reziduurilor de Pesticide, realizat in baza unui regulament european. Cazul bebelusilor grav bolnavi din judetul Arges a ridicat, pentru putin timp, semne de intrebare asupra calitatii unor fructe consumate…

Citește mai departe
Alimente f?r? reziduuri de pesticide

Alimente fara reziduuri de pesticide

In aceasta perioada, Politia Fitosanitara preleva probe din cartofi. Conform Planului National de Monitorizare a Reziduurilor de Pesticide in fructe, legume si cereale, inspectorii Politiei Fitosanitare din cadrul Directiei pentru Agricultura Bihor, au prelevat pana la aceasta data un numar de 51 de probe. Aceste probe au fost luate de la mere, pere, struguri de…

Citește mai departe

Planul de actiune pentru viitorul productiei ecologice in Uniunea Europeana

Ambitia planului de actiune este de a sprijini cresterea sectorului, impreuna cu schimbarile viitoare ale cadrului legislativ, in special prin explorarea un mediu nou si posibilitati pe termen lung pentru solutii la provocarile legate de oferta si de cerere. 1. INTRODUCERE Productia ecologica este un sistem global de gestiune agricola si de productie alimentara care…

Citește mai departe

Ioan Popa, Transavia: „Disputa organismelor modificate genetic este doar un conflict de interese economice”

Disputele privind utilizarea sau nu a organismelor modificate genetic(OMG) reprezinta, in fapt, un conflict de interese economice si nu are nicio legatura cu siguranta alimentelor, a spus ieri Ioan Popa, proprietarul celui mai mare producator de carne de pui din tara noastra, Transavia. Potrivit domniei sale, in acest conflict sunt implicati, pe de o parte,…

Citește mai departe
Comisia Europeană propune autorizarea importurilor de OMG-uri în UE, în ciuda opoziției statelor membre

Primele sapte culturi modificate genetic

Organismele modificate genetic sunt produse vegetale sau de carne, care au ADN-ul alterat cu genele provenite de la alte plante, animale, virusi sau bacterii. De exemplu, porumbul modificat genetic contine un pesticid care nu poate fi indepartat din componenta lui, relateaza Huffingtonpost.com. Majoritatea produselor modificate genetic din SUA sunt “Roundup Ready”, ceea ce inseamna ca…

Citește mai departe

Greenpeace a analizat 76 de fructe si legume din importate din Turcia si a descoperit nivele inalte de substante toxice si pesticide

Greenpeace a analizat 76 de fructe si legume din importate din Turcia si a descoperit nivele inalte de substante toxice si pesticide. Dintre cele 76 de produse vegetale studiate, cele mai „nocive” au fost perele, ardeii si strugurii din Turcia. Ardeii studiati erau contaminati cu 24 de substante toxice. Pe locul doi s-au clasat perele…

Citește mai departe

Pentru o etichetare „Non OGM” a carnii, oualelor si pestilor

Intr-un aviz facut public pe 27 mai, Consiliul National al Consumului (CNC), s-a declarat favorabil ca oualele, pestii si carnea( inclusiv bovinele si carnea de pasare) provenite din animale crescute fara OGM( organisme modificat genetic) sa poarte o eticheta specifica. Acest aviz este primul privind produsele animale. Pana in prezent in Franta, doar produsele vegetale…

Citește mai departe

Sapun de Marsilia, produs vegetal

A fost fabricat prima data in Marsillia, in sec 17, reteta fiind si acum aceeasi. La fierberea acestui sapun se foloseste in special ulei de provenienta vegetala, de exemplu uleiul de masline. Fara aditivi tensioactivi sau conservanti. Proprietati: Produs vegetal; Usor solubil in apa; Nu formeaza clabuci; Fara conservanti; Fara substante tensioactive; Utilizare multipla. Utilizare:…

Citește mai departe