Greenpeace a analizat 76 de fructe si legume din importate din Turcia si a descoperit nivele inalte de substante toxice si pesticide

Greenpeace a analizat 76 de fructe si legume din importate din Turcia si a descoperit nivele inalte de substante toxice si pesticide

Greenpeace a analizat 76 de fructe si legume din importate din Turcia si a descoperit nivele inalte de substante toxice si pesticide.
Dintre cele 76 de produse vegetale studiate, cele mai “nocive” au fost perele, ardeii si strugurii din Turcia. Ardeii studiati erau contaminati cu 24 de substante toxice.

Pe locul doi s-au clasat perele turcesti, cu 10 substante chimice, urmate de struguri cu 9 substante contaminante, relateaza greenprophet.com.

In cadrul raportului au fost evaluate produse din 23 de tari, alese deoarece sunt principalele exportatoare de fructe si legume din UE. Turcia s-a dovedit a fi tara cu cele mai toxice fructe si legume, din moment ce in mai mult de o treime din mostrele selectate s-au descoperit niveluri de substante chimice peste limita admisa.

Greenpeace sfatuieste sa se evite consumul de fructe si legume din Turcia de catre copii, femei gravide si bolnavi. Pe termen lung, Greenpeace spera sa motiveze guvernul turc sa intervina in reglementarea uzului de pesticide.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente