CE va oferi acces liber la datele culese de satelitii Copernicus, sistemul european de observare a Pamantului

Comisia Europeana va oferi acces gratuit, liber si deplin, la o intreaga colectie de date ce privesc protectia mediului, colectate de Copernicus, sistemul european de observare a Pamantului. Noul regim deschis de diseminare a datelor, care va intra in vigoare luna viitoare, va sprijini sarcina vitala de monitorizare a mediului si va ajuta, de asemenea,…

Citește mai departe

Marin Anton: „Un dezastru ca in Ungaria se poate intampla oricand si la noi”

Depozitele de ramasite industriale din Romania sunt vechi si nesigure si pot cauza o catastrofa ecologica asemanatoare celei din Ungaria, sustine secretarul de stat Marin Anton. Specialistii in Protectia Mediului din Romania nu par foarte ingrijorati de eventualele urmari ale dezastrului ecologic din Ungaria pe teritoriul tarii noastre. Sunt mai preocupati de pericolul repetarii unui…

Citește mai departe

Constructii hidrotehnice pe raul Jiu cu rol de aparare impotriva inundatiilor

Apa este necesara vietii, energia este necesara pentru imbunatatirea conditiilor de viata, atenuarea viiturilor si reducerea riscului de inundatie a terenurilor si asezarilor omenesti, este benefica pentru protectia vietii si a bunurilor materiale. Toate acestea necesita acumulari de apa realizate prin bararea raurilor precum si lucrari de amenajare a albiilor si indiguiri. Barajele pentru acumulari…

Citește mai departe

Primaria Pitesti si-a luat detector de noxe chimice

Serviciul de Ordine Publica si Siguranta Nationala (Protectie Civila) din cadrul Primariei Pitesti a fost dotat in acest an cu un detector de noxe chimice. Pe langa acest detector au mai fost achizitionate si costume de protectie in mediu toxic, doua motocompresoare pentru incarcat butelii cu aer comprimat respirabil, doua aparate de respiratie cu aer comprimat si filtre pentru substante toxice.

Citește mai departe

    Alunecarile de teren, de la vila Vioricai Afrasinei, la gara prin care nu mai trece nici un tren

    Asociat deseori cu statutul de zona defavorizata, judetul Botosani este, cel putin dintr-un punct de vedere, binecuvantat. Daca se poate spune asa… Prin amplasarea sa, este ferit de cutremure si inundatii, fenomenele in cauza afectandu-i doar „razant” pe locuitorii acestor meleaguri. Singurul fenomen mai „acatarii”, care le strica fericirea, il reprezinta alunecarile de teren.

    Citește mai departe