O pastila cu extract de rosii stopeaza imbatranirea pielii cauzata de razele solare

O pastila cu extract de rosii are capacitatea de a incetini procesul de imbatranire a pielii, care este de obicei accelerat de actiunea razelor solare, afirma oamenii de stiinta germani, informeaza dailymail.co.uk. Din cauza valurilor de caldura tot mai frecvente, multi oameni au folosit creme antisolare in vara acestui an. Cu toate acestea, cercetatorii afirma…

Citește mai departe
Seminţele de chia, miraculoase pentru sănătate. Conţin de 5 ori mai mult calciu decât laptele

Semintele de chia, miraculoase pentru sanatate. Contin de 5 ori mai mult calciu decat laptele

Desi inca nu sunt foarte populare in dieta romanilor, semintele de chia au un continut bogat in fibre, acizi grasi omega-3 (scad colesterolul rau), proteine, vitamine (A, B, E, D), antioxidanti si minerale (calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier, iod, cupru, zinc, sodiu, magneziu, mangan), care le recomanda a fi miraculoase pentru sanatate. Semintele de chia…

Citește mai departe

Sobolanii golasi detin cel mai bun antidot natural contra cancerului

Considerati de multi oameni drept cele mai hidoase animale din lume, sobolanii golasi sau sobolanii-cartita din Africa (Heterocephalus glaber pe numele lor stiintific) detin in organismul lor o substanta care-i face rezistenti la toate tipurile de cancer si care-i face unici din acest punct de vedere intre toate speciile de mamifere. Prin urmare, aceste creaturi…

Citește mai departe
Cătina incașă, fructul care previne şi tratează LEUCEMIA, HEPATITA şi REUMATISMUL

Catina incasa, fructul care previne si trateaza leucemia, hepatita si reumatismul

Este un fruct bogat in vitamine din complexul B, B12 fiind rar intalnita in alte vegetale. De asemenea, are in compozitie vitamina P recunoscuta pentru proprietatile anti-inflamatorii, anti-oxidante si anti-virale. Physalis peruviana este denumirea oficiala a fructului cu origini in America de Sud, iar la noi mai poarta denumirea de catina incasa, in timp ce…

Citește mai departe
Japonezii au descoperit o protein? care arde gr?simile

Japonezii au descoperit o proteina care arde grasimile

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Kyoto, Japonia, a anuntat descoperirea unei proteine care ajuta la arderea grasimilor din organism, permitand astfel consumul unor mese bogate in grasimi, transmite agentia Xinhua. In cadrul unui experiment, cercetatorii niponi au comparat metabolismul grasimilor la soareci ce aveau gena GPR120 cu soareci fara aceasta proteina, dupa…

Citește mai departe
Sapunurile care pot imbolnavi de cancer

Sapunurile care pot imbolnavi de cancer

Un compus prezent in sapunurile antibacteriene, sampoane si pasta de dinti este asociat cu cresterea riscului de aparitie a fibrozei hepatice si a cancerului, se arata intr-o cercetare recenta. Spalatul pe maini sau pe dinti pot sa dauneze sanatatii daca folosim produse cu triclosan, informeaza Medical News Today. Concluzia apartine oamenilor de stiinta americani, al…

Citește mai departe
Hrana vie pentru s?n?tate. Superalimentul care ajut? rinichii ?i sistemul circulator

Hrana vie pentru sanatate. Superalimentul care ajuta rinichii si sistemul circulator

Aceasta este incadrata in categoria superalimentelor, alaturi de semintele de in, germeni, mei, lucerna, aloe vera, orz verde, patrunjel, alge marine, stevie, floarea-soarelui, alge salbatice verzi-albastre. Quinoa este o planta care face parte din familia cerealelor. Boabele de quinoa sunt niste sfere mici, galbene si turtite, avand un diametru de la aproximativ 1,5 pana la…

Citește mai departe

Consumul de carne in exces este periculos. Cate grame aveti voie sa mancati, in functie de greutatea voastra

Prea multa carne in meniurile zilnice – iata ingrijorarea medicilor. Cantitate mare inseamna cel mai periculos toxic pentru aparatul digestiv. „Nu ma satur fara putina carne”, spun multe persoane. Este un obicei alimentar preluat, cel mai probabil, din familie. Dr. Ion Daniel, sef sectie chirurgie: „Consumul de carne a fost asociat din vremurile vechi cu…

Citește mai departe
Beneficiile consumului de hri?c?

Beneficiile consumului de hrisca

Inrudit cu rubarba si pirul, hrisca este o planta care creste inalta, iar boabele sale triunghiulare au un invelis similar cu cel al boabelor de grau, motiv pentru care, in mod gresit, hrisca este considerata o cereala. In ciuda infatisarii sale, este incadrata in categoria pseudocerealelor. Hrisca, o excelenta proteina vegetala, contine vitamina B, mangan,…

Citește mai departe
Trei sfaturi de nutritie pentru echilibrarea energetica a organismului

Trei sfaturi de nutritie pentru echilibrarea energetica a organismului

Cum ne aducem o buna energie, o buna stare de functionare? Randamentul profesional, starea fizica si emotionala, echilibrul nostru general, toate ne sunt influentate in mod direct de catre nivelul energetic. Fara „energie”, toate se misca in slow motion, fara spor si chef, fara bucuria momentului si actiunilor noastre. Despre asigurarea unui echilibru energetic prin…

Citește mai departe
P?p?die, verde cu magie!

Papadie, verde cu magie!

Consumati-le crude, in salate sau sub forma de smoothie proaspat si veti constata efectele miraculoase ale frunzelor de papadie. Acestea au un puternic efect detoxifiant si de curatare a ficatului si rinichilor, dar sunt si o sursa extraordinara de antioxidanti, fier, calciu. BENEFICIILE CONSUMULUI DE FRUNZE DE PĂPĂDIE Frunzele de papadie sunt bogate in calciu…

Citește mai departe

Veninul unei specii de melci marini, un analgezic mai puternic decat morfina

Veninul redutabilei moluste-rapitor, melcul marin din specia ‘conus geographus’, ar putea fi utilizat ca analgezic mai puternic si care sa dea mai putina dependenta decat morfina, informeaza publicatia franceza Le Nouvel Observateur. Combaterea durerii cronice cu ajutorul uneia din cele mai veninoase animale marine din cate exista: o asemenea idee au avut cercetatori australieni. Animalul…

Citește mai departe
Modific?ri genetice: Taiwanezii au creat purceii care str?lucesc în întuneric

Modificari genetice: Taiwanezii au creat purceii care stralucesc in intuneric

Cercetatorii de la Universitatea Nationala din Taiwan au modificat genetic niste purcelusi astfel incat acestia stralucesc in intuneric, informeaza BBC News. Oamenii de stiinta au folosit material genetic (ADN) recoltat din meduzele care traiesc la adancimi extreme, pe care l-au injectat in embrioane de porc normal. Rezultatul a fost greu de obtinut: din 265 de…

Citește mai departe
În atenţia cultivatorilor de soia convenţională

Peste 100.000 tone de soia nemodificata genetic prin programul Donau Soja

Peste 100.000 tone de soia certificate prin programul Donau Soja au fost produse in 2013, au anuntat, ieri, reprezentantii organizatiei prezenti la un seminar organizat in colaborare cu ferma ecologica SC Auger Petrus din judetul Calarasi. Potrivit organizatiei Donau Soya, la finalul anului viitor cantitatea de soia nemodificata genetic si certificata in cadrul programului cu…

Citește mai departe

A fost descoperita proteina care ne apara de cancer si de imbatranire

Initial, cercetatorii au fost interesati in studierea unei trasaturi comune a cancerului, numita aneuploida. Celulele aneuploide au fie prea multi, fie prea putini cromozomi. Prin urmare aproape toate celulele canceroase se incadreaza in aceasta categorie. Cu toate acestea, oamenii de stiinta nu au aflat inca daca aneuploida este vinovata pentru aparitia cancerului. Ulterior, Jan van…

Citește mai departe

Danube Soya si proteina vegetala in Europa

Asociatia Donau Soja si Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Silviculturii din landul Bavaria vor organiza Congresul international pentru soia cu tema Danube Soya si proteina vegetala in Europa – catre o strategie cuprinzatoare pentru fermieri, consumatori, procesatori si cercetatori. Congresul va avea loc in perioada 25-26 noiembrie 2013 la Kongress am Park, Gögginger Straße 10, 86159,…

Citește mai departe

Viitorul alimentatiei: Resturile de carne sunt reprocesate in pudre si paste gelatinoase bogate in proteine pentru fabricile alimentare

Pare ca nu exista limite pentru cat de departe poate sa ajunga industria alimentelor procesate pentru a-si maximiza profiturile, chiar daca asta inseamna reprocesarea deseurilor de carne si adaugarea lor la alimente  fara absolut nicio legatura cu aceste deseuri, precum inghetata. Acesta este ultimul efort al cercetatorilor din industria alimentara din Italia, Belgia si alte…

Citește mai departe
Chimicalele din alimentatie si cosmetice ne fac vulnerabili la alergii, avertizeaza medicii

Asociatia Mondiala de Alergologie: Bolile alergice sunt in crestere si tind sa capete proportii epidemice

Asociatia Mondiala de Alergologie atrage atentia ca bolile alergice sunt in crestere si tind sa capete proportii epidemice, sunt din ce in ce mai complexe in toata lumea, a subliniat joi, intr-o conferinta de presa, medicul Camelia Berghea. Potrivit medicului alergolog, cei mai afectati sunt copiii si adultii tineri, iar intre factorii care duc la…

Citește mai departe
Monsanto Romania alaturi de mediul academic in crearea de locuri de munca pentru viitorii absolventi

Monsanto a exportat anul trecut seminte modificate genetic de 60 mil. $ din Romania

Gigantul american Monsanto, specializat in productia de seminte modificate genetic, a realizat anul trecut exporturi in valoare de 60 milioane de dolari din Romania. „Suntem cel mai mare exportator de samanta certificata al Romaniei. Anul trecut, din ceeea ce s-a produs la nivel local, exporturile au reprezentat 80%, destinatia fiind state membre UE si tari…

Citește mai departe
Lucerna verde sau “Mama tuturor plantelor”. Protec?ia renal? la îndemâna oricui

Lucerna verde sau “Mama tuturor plantelor”. Protectia renala la indemana oricui

Aproape oricine a auzit macar o data in viata termenul de alfalfa sau lucerna (www.lucernaverde.ro), minunata mancare pe care caii o consuma cu atata placere. Insa multi nu stiu faptul ca acest preparat este benefic si organismului uman. Chinezii au folosit aceasta planta timp de secole intregi pentru a trata litiazele renale (pietrele la rinichi)…

Citește mai departe