Zeci de fermieri interesati de programul Donau Soja

Zeci de fermieri interesati de programul Donau Soja
Zeci de fermieri interesati de programul Donau Soja

In zilele de 26 si 27 februarie 2013, Asociatia Donau Soja a organizat in zona de vest a Romaniei – Timisoara si Oradea – doua evenimente de informare a fermierilor, procesatorilor, autoritatilor locale si presei despre programul sau de creare si securizare a resursei europene de proteina vegetala nemodficata genetic si de stimulare a cresterii suprafetelor insamantate cu soia in regiunea Dunarii.

Aceasta initiativa regionala – la care deja au aderat noua tari din regiunea dunareana si zonele adiacente – va reprezenta o contributie importanta pentru dezvoltarea unei strategii europene pentru proteina vegetala oferind numeroase oportunitati fermierilor, industriei de procesare, furnizorilor de inputuri si echipament si cercetarii agricole din Romania. Am fost placut impresionati de interesul manifestat de fermierii, asociatiile de fermieri, reprezentantii companiilor furnizoare material semincer, de produse pentru protectia culturilor, ingrasaminte si utilaje.

Suntem recunoscatori sprijinului acordat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si adresam multumirii conducerii Directiilor Agricole Judetene Timis si Bihor si conducerii APIA Bihor pentru sprijinul acordat si pentru participarea activa in timpul celor 2 evenimente.

Atat la evenimentul de la Timisoara cat si la cel de la Oradea am fost onorati de prezenta a peste 80 de participanti.

Evenimentele au fost un real succes, declansand discutii constructive si intense intre fermieri, reprezentantii asociatiei Donau Soja si ai autoritilor. De asemenea, cele doua evenimente au creat cadrul necesar stabilirii relatiilor parteneriale si contractuale intre fermieri si procesatorii sau utilizatorii internationali de proteina vegetala.

Multi dintre participanti si-au exprimat intentia de a se inregistra in programul Donau Soja incepand cu acest sezon agricol.

Asociatia Donau Soja va continua programul de informare a comunitatii agricole si industriale din Romania prin organizarea unui alt eveniment, la Galati, pe data de 7 martie 2013.

Asociatia Danube Soja este o organizatie neguvernamentala independenta, internationala, non-profit cu sediul la Viena si este deschisa primirii de noi membrii din randul societatilor care activeaza in agricultura, industria de procesare, comertul sau cercetarea din Romania.

Obiectivele pe termen lung ale asociatiei Donau Soja sunt realizarea unei marci de origine si calitate pentru proteina vegetala nemodificata genetic din bazinul dunarean, marirea suprafetelor cultivate cu soia, cresterea profitabilitatii fermierilor, stimularea si finantarea cercetarii pentru soia (material semincer si tehnologii agricole) si facilitarea accesului fermierilor la programe de instruire/pregatire si transfer de know-how.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente