Energie verde. Biomasa cu certificat

Energie verde
Energie verde

Productia de energie din surse regenerabile, ce foloseste biomasa, va trebuie sa detina certificat de origine pentru materia prima utilizata. Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice a elaborat un proiect de ordin prin care se stabileste procedura pentru emiterea certificatelor de origine pentru biomasa provenita din deseuri industriale si municipale, utilizata drept combustibil sau materie prima pentru productia de energie electrica.

Sistemul de promovare a productiei de energie din surse regenerabile prevede acordarea a 3 certificate verzi pentru fiecare MWh produs din biomasa si livrat in sistemul energetic national. Pretul maxim al unui astfel de certificat este de 55 de euro, la care se adauga rata inflatiei din zona euro.

Pentru a putea beneficia de certificatele verzi, biomasa utilizata drept materie prima va trebui sa beneficieze de certificat de origine, care nu este transmisibil. Mai mult, originea biomasei va trebui sa fie confirmata de catre autoritatile de protectia mediului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente