Bolile de inima, cauzate de lipsa unei vitamine importante

Bolile de inima, cauzate de lipsa unei vitamine importante
Bolile de inima, cauzate de lipsa unei vitamine importante

Noi dovezi surprinzatoare arata ca deficientele de vitamina B in cazul varstnicilor sunt mult mai grave decat se credea.

Asta poate conduce la pierderea memoriei, depresie, pseudosimprome ale bolii Alzheimer, cat si la atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale.

In cadrul unui nou studiu asupra a 300 de subiecti cu varsta cuprinsa intre 65 si 96 de ani, au fost scoase la iveala deficiente „epidemice” de vitamina B, potrivit cercetatorilor de la sase centre medicale de pe tot globul, inclusiv Centrul Medical Presbiterian Columbia din New York.

Deficientele au fost detectate prin teste speciale; din pacate, analizele de sange standard au declarat nivelurile de vitamine B „normale”. Deficientele ascunse au avut consecinte serioase; de exemplu, 92% dintre subiecti prezentau deficiente de Vitamina B, care au dus la un nivel anormal de ridicat al homocisteinei, o proteina din sange responsabila de boli de inima si accidente vasculare.

Cel mai important lucru in controlul nivelului homocisteinei este acidul folic. El poate preveni pana la 50 000 de decese cauzate de bolile de inima in fiecare an, potrivit unei noi analize a 38 de studii realizata de Shirley Baresford de la Universitatea din Washington.

Tine minte! Analizele de sange obisnuite nu scot in evidenta deficienta de Vitamina B si multe persoane trecute de varsta mijlocie ar trebui sa ia suplimente pentru a obtine doza adecvata din aceasta vitamina pentru a contracara consecintele potentialelor deficiente care se pot agrava in timp.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente