Noua descoperire despre vinul rosu: Rezultatele sunt remarcabile

Vinul rosu previne pierderea memoriei odata cu inaintarea in varsta

Oamenii de stiinta au descoperit inca un motiv pentru care este recomandat consumul moderat de vin rosu: previne pierderea memoriei odata cu inaintarea in varsta. Cercetatorii de la Texas A&M ca antioxidantul resveratrol care se gaseste in pielea strugurilor rosii ajuta memoria, arata Metro. Mai mult, acelasi antioxidant previne aparitia bolilor de inima si incetineste…

Citește mai departe
Beneficiile vinul asupra s?n?t??ii

Beneficiile vinul asupra sanatatii

Specialistii spun ca vinul consumat in cantitati mici poate fi benefic pentru sanatate. Indicat este cel rosu, datorita continutului ridicat de polifenoli. Daca nu suferi de boli cronice, consumul moderat de vin rosu ajuta la scaderea riscului de aparitie a bolii cronice de rinichi, pe langa beneficiile cunoscute pentru sanatatea cardiovasculara. Cercetarile care au avut…

Citește mai departe
Vinul ro?u ?i ciocolata, descoperiri spectaculoase legate de conservarea memoriei

Vinul rosu si ciocolata, descoperiri spectaculoase legate de conservarea memoriei

Batranetea lupta cu multe, dar mai ales cu problemele de memorie. O substanta din compozitia vinului rosu, intalnita si in ciocolata neagra, cunoscuta pentru proprietatile sale anti-imbatranire, are si efecte benefice pentru memorie, conform unui nou studiu, informeaza LiveScience, potrivit Agerpres.Intr-un studiu realizat pe adulti supraponderali, cei care au primit suplimente alimentare de resveratrol timp…

Citește mai departe
Ceaiul verde, beneficii miraculoase pentru piele

Ceaiul verde si vinul protejeaza creierul impotriva maladiei Alzheimer

Ceaiul verde si vinul au efecte protectoare contra maladiei Alzheimer intrucat ambele bauturi contino molecula care impiedica placile amiloide sa distruga celulele nervoase din creier. Vinul si ceaiul verde contin fiecare un polifenol, resveratrol respectiv EGCG, molecule cunoscute pentru proprietatilelor antioxidante si pentru actiunile lor benefice contra diabetului, obezitatii si cancerului. Comprimate continand doze concentrate…

Citește mai departe

De ce sunt bune semintele?

Nuci, migdale, alune de padure, caju, nuci braziliene, nuci macadamia, nuci pecan, seminte de in, seminte de dovleac, seminte de Floarea Soarelui, seminte de mac, fistic, muguri de pin… lista e lunga si toate sunt sanatoase si bune chiar si in timpul dietei. Cu cateva conditii: sa le mananci crude, sa urmezi o dieta echilibrata…

Citește mai departe

Supliment pe baza de struguri recomandat cardiacilor

Strugurii sunt o sursa inepuizabila de resveratrol, antioxidant ce are un efect mai puternic asupra organismului decat unele vitamine. Recent, pe piata farmaceutica din Romania s-a lansat un supliment pe baza de struguri, recomandat cardiacilor. Produsul este un antioxidant fabricat din extracte de seminte si pielita de struguri. „Suplimentul are indicatii multiple, de la profilaxia…

Citește mai departe
Sp?larea fructelor de pesticide

Lista fructelor pe care nu trebuie sa le ocolesti vara – ce vitamine contin

Antioxidantii din pepenele verde si cel galben ne prelungesc tineretea, iar piersicile si caisele ne apara de radiatii, spun medicii. Pepenele, fie el verde sau galben, este recunoscut pentru efectul sau racoritor. „Conform medicinii traditionale chineze, pepenele este un fruct care -racoreste sangele-, de aceea, pe cat de benefic este vara, pe atat de nerecomandat…

Citește mai departe