Sănătate: Siropul din muguri de pin, cel mai bun remediu pentru tuse

Sanatate: Siropul din muguri de pin, cel mai bun remediu pentru tuse

Pinul se numara printre cele mai cunoscute remedii naturiste. Mugurii de pin contin elemente cu un efect remarcabil in ceea ce priveste tratarea eficienta a tusei, precum vitamina C, uleiuri volatile, rasini, principii amare, pinitol si flavonoizi. Siropul din muguri de pin are efecte diuretice, antireumatice, descongestionante, antiseptice, depurative si antiinflamatorii. Datorita proprietatilor sale, este…

Citește mai departe

Boala care vine din MÂNCARE. „Simteam cum imi umbla ceva pe sub piele”. Organismele modificate genetic, responsabile

Oboseala, lipsa de memorie pe termen scurt, confuzie, dureri ale muschilor, probleme de vedere – sunt doar cateva din simptomele de care multi oameni se plang in ultima vreme. Pentru ca sunt de scurta durata, nimeni nu le coreleaza cu o anumita boala, iar autoritatilor le convine foarte mult acest lucru. Potrivit datelor furnizate de…

Citește mai departe

Top 10 alimente modificate genetic. Acum si cu gene umane!

Se vede treaba, ratiunile economice care au condus la parasirea liniei traditionale de hibridizare si incrucisare a soiurilor si la abordarea optimizarii lor prin alterare genetica au cantarit enorm. Intr-o lume tot mai putin preocupata de aspectele morale ale manifestarilor ei, economicul a batut la scor siguranta alimentatiei. Astfel ca temerile in privinta efectelor pe…

Citește mai departe
Consumul de carne procesata sporeste riscul mortii premature

Carnea, o otrava?

Conform unor statistici recente, peste un milion de romani prefera regimul lacto-vegetarian, renuntand complet la consumul de carne. Pe de alta parte, la nivel mondial, in anul 2005, existau nu mai putin de un miliard si jumatate de vegetarieni sau de lacto-vegetarieni, multi dintre ei provenind din tari unde consumul carnii era, pana nu demult,…

Citește mai departe

Raport UE: 50% din fructe si legume contin pesticide

Dupa ce am aflat ca puii sunt plini cu hormoni, conservele de ton sunt contaminate cu toxina botulinica, iar unele condimente contin aflatoxina, un raport al UE provoaca ingrijorare: 49,5% din fructele, legumele si cerealele produse in spatiul european contin pesticide. Potrivit specialistilor, producatorii din Romania nu-si permit sa foloseasca pesticide, fiindca sunt prea costisitoare….

Citește mai departe