dsc_6923-large.jpgMiscarea de Reciclare a ajuns miercuri, 12 august 2009, la Mamaia, de unde va porni batalia pentru un Litoral mai curat.

Pana la sfarsitul lunii, trupele Miscarii vor cauta recruti intr-ale reciclarii selective in randul camperilor din statiuni, vor face instructie eco intr-o nota distractiva cu toti copiii de pe litoral si vor construi figurine din nisip pentru a protesta impotriva deversarii deseurilor in Marea Neagra.

„Fiecare dintre noi contribuim direct la generarea de deseuri. De la simplele ambalaje pana la electronice si deseuri rezultate in urma constructiei. Primul pas catre rezolvarea problemei este constientizarea faptuului ca atunci cand producem un rau naturii poluand, aceasta se intoarce ca un bumerang impotriva noastra si a copiilor nostri”, a declarat doamna Ana Maria Dutu, project manager al Miscarii de Reciclare, intr-o conferinta de presa sustinuta pe plaja Hotelului Vega din Mamaia, partener al campaniei.

Directorul Directiei de Relatii Internationale si Organizare de Evenimente din cadrul Primariei Constanta, domnul Petrica Munteanu, a aratat ca institutia pe care o reprezinta sprijina din plin initiativele Miscarii de Reciclare. „Astfel de campanii educative trebuie sa dubleze eforturile noastre, ale autoritatilor locale, pentru asigurarea salubrizarii corespunzatoare a oraselor noastre”, a declarat domnul Munteanu.

„Hotelul Vega, primul ecohotel din Romania certificat international in acest sens, s-a angajat sa promoveze atat in interiorul sau, cat si in afara, comportamentul responsabil fata de mediul inconjurator, prin aplicarea conceptului de reciclare selectiva”, a afirmat doamna Filis Abdula, Quality Manager al Hotelului Vega din Mamaia.

La conferinta de presa au mai fost prezenti domnul Catalin Anton, responsabil de presa la Directia Apelor Dobrogea Litoral si domnul Alexandru Bologa, director stiintific la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Marina „Grigore Antipa”.

Miscarea de Reciclare este primul proiect national de educare a publicului larg in privinta reciclarii (ambalaje, DEEE si alte tipuri de deseuri reciclabile). Campania este organizata de Roddia sub patronajul ministerului Mediului si are ca principal partener national Societatea Romana de Televiziune. Miscarea de Reciclare isi propune sa devina platforma nationala de constientizare si informare asupra nevoii de a recicla. Campania se adreseaza atat publicului larg, cat si autoritatilor, companiilor si ONG-urilor. Impreuna putem gasi solutii!

Principalii sponsori ai Miscarii sunt: Ursus Breweries, Rompetrol, Asociatia Environ, Stena si Hotel Vega din Mamaia.

Partener local: Boom Boom Land Eforie Nord

Parteneri media: Romania Libera, Sapte Seri, Radio Romania Actualitati, Ziua de Constanta, TV Neptun, Animal Planet.

Mai multe informatii despre Miscarea de Reciclare:

www.miscareadereciclare.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here