Miezul de nuca este protectorul inimii, stomacului si al sistemului nervos

Nuca verde, medicamentul toamnei

Miezul de nuca este protectorul inimii, stomacului si al sistemului nervos.
Satios si sanatos, miezul de nuca este considerat mai mult o delicatesa, fiind folosit mai mult in prajituri, decat ca ingredient in dieta zilnica. Este considerat pe nedrept un aliment care ingrasa, iar multi oameni evita astfel sa-l consume. Insa miezul de nuca este plin de grasimi vegetale care sunt mult mai usor digerabile si mult mai sanatoase decat grasimile animale. In plus, grasimile din nuci sunt grasimi nesaturate care contribuie la scaderea colesterolului. Valoarea energetica a 100 grame de miez de nuca este de aproximativ 700 kcalorii.

Miezul de nuca este folosit si pentru obtinerea unui ulei care ajuta la regenerarea si cresterea parului. Nucile sunt recomandate de specialisti pentru consum persoanelor care sufera de artroze, reumatism, anemii, tuberculoza, sifilis, scrofuloza, metrita, enurezis sau afectiuni ale pielii. Si aceasta datorita substantelor active pe care le contine si care isi aduc aportul in vindecare.

De asemenea, datorita fibrelor din componenta lor, nucile pot fi folosite si ca adjuvanti naturali impotriva diabetului. Dozele care pot fi introduse in dieta la diabetici sunt 4-7 nuci pe zi. Miezul de nuca are si alte substante benefice pentru organism, cum ar fi acizi grasi omega 3, foarte importanti in stimularea memoriei. Celor care acuza pierderi de memorie li se recomanda consumul de nuca cu miere de albine pe parcursul unei saptamani.

De altfel, nutritionistii recomanda in fiecare toamna o cura de nuci verzi nu atat pentru efectele binefacatoare, cat si datorita faptului ca miezul verde de nuca este si foarte gustos. Curele au, in schimb, recomandari in mai multe afectiuni ale sistemului digestiv, ulcere, dispepsii, iritatii, diaree, constipatie. In astfel de cazuri se poate consuma o cantitate de 100 grame de nuci verzi pe zi. Daca apar afte sau inflamatii bucale atunci o lingurita de miere plimbata prin gura v-a rezolva problema.

Asadar, pe langa gustul bun din prajituri pe care il da miezul de nuca, consumul acestuia zilnic ne ofera si o protectie naturala a organismului impotriva bolilor. Asa ca, nu ezitati sa consumati zilnic miez de nuca, desi vi se spune ca ingrasa. El aduce organismului beneficii de neegalat pe care nu le gasiti in nici un alt fruct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *