Obama oblig? centralele electrice pe c?rbune, din SUA, s? reduc? emisiile de CO2 pân? la 20%
CE se declară de acord cu ajutoarele publice pentru centralele electrice de rezervă pe gaz sau carbune
Obama obliga centralele electrice pe carbune, din SUA, sa reduca emisiile de CO2 pana la 20%
Obama obliga centralele electrice pe carbune, din SUA, sa reduca emisiile de CO2 pana la 20%

Noile reglementari privind emisiile de dioxid de carbon, care ar urma sa fie anuntate saptamana viitoare, vor preveni mii de cazuri de astm si atacuri de cord in Statele Unite, a declarat sambata presedintele american Barack Obama, informeaza AFP.

Barack Obama doreste sa oblige centralele electrice pe carbune din SUA sa reduca emisiile de CO2 pana la 20%, pentru a contribui la lupta impotriva incalzirii globale, scrie New York Times. Aproximativ 40% din emisiile de dioxid carbon provin de la centralele electrice.

Acest proiect va fi ‘primul plan de actiune american privind climatul’ care va ‘crea o economie bazata pe energie curata – folosind mai multa energie curata, mai putina energie murdara si irosind mai putina energie’, a dat asigurari Barack Obama in timpul alocutiunii sale saptamanale difuzate la radio.

Pe parcursul primului an de la punerea in aplicare a acestor noi masuri, ‘pana la 100.000 de crize de astm si 2.100 de atacuri de cord va fi prevenite – si aceste cifre vor continua sa creasca’, a mai spus seful statului american.

Planul prevede introducerea unui plafon de emisii de dioxid de carbon la nivel national si va permite fiecaruia dintre cele 50 de state americane sa decida modul in care va realiza aceste obiective, prin utilizarea energiilor regenerabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here