Pâinea comercializată în România este plină de E-uri, susţine Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului
Painea comercializata in Romania este plina de E-uri, sustine Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului

Painea comercializata in Romania este plina de E-uri, sustine Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului.

Medicii nutritionisti recomanda sa mancam paine cu moderatie, aditivii alimentari putand sa provoace probleme cu rinichii sau chiar cancer, transmite Mediafax. ANPC sustine ca producatorii de paine introduc pana la 34 de aditivi alimentari, desi alimentul ar trebuie sa contina doar apa, faina, drojdie si sare.

Nutritionistii spun ca pe piata romaneasca nu exista vreun sortiment de paine care sa nu contina E-uri. “Un astfel de exemplu este bromatul de potasiu – E 924 – care duce la aparitia senzatiei de greata, varsaturi, diaree sau aparitia diverselor dureri, odata ce este ingerat”, a declarat, pentru gandul.info, prof dr Gheorghe Mencinicospchi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Cisteina, glutationul si sulfatul de sodiu sunt alte E-uri care se gasesc in alimentul de baza al romanilor. “Sulfatul de sodiu – E 514 – afecteaza vezica biliara, lactatul de calciu – E 327 – prezinta printre efecte adverse stari de hipercalcemie si insuficienta renala, acidul fumaric – E 297, acidul acetic – E 260 si cancerigenul acid citric E 330. In total, intr-o paine regasim pana la 34 de E-uri“, mai spune medicul Mencinicopschi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here