Agricultorii, recompensati pentru lupta impotriva schimbarilor climatice

Agricultorii, recompensati pentru lupta impotriva schimbarilor climatice

Comisia Europeana propune imbunatatirea normelor comune de contabilizare a gazelor cu efect de sera in silvicultura si agricultura. „Ceea ce propunem sunt norme armonizate de contabilizare a emisiilor pentru paduri si agricultura. Acesta este primul pas in vederea includerii acestor sectoare in eforturile UE de reducere a emisiilor. (…) Propunerea va contribui, de asemenea, la protejarea biodiversitatii si a resurselor de apa, va sprijini dezvoltarea rurala si va incuraja practicarea unei agriculturi care respecta mediul”, a declarat Connie Hedegaard, comisarul pentru politici climatice.
Padurile si terenurile agricole acopera mai mult de trei sferturi din teritoriul UE si, in mod natural, detin stocuri mari de carbon, prevenind eliminarea acestuia in atmosfera, fapt care le face importante pentru politica privind schimbarile climatice. Cresterea acestui volum de carbon „captiv” cu doar 0,1 puncte procentuale – de exemplu, prin imbunatatirea gestionarii padurilor sau pajistilor – ar elimina din atmosfera, anual, emisiile de la 100 de milioane de automobile.
UE este hotarata sa acopere deficitul de norme comune de contabilizare din cadrul politicii sale privind schimbarile climatice. Acest lucru va oferi noi posibilitati, de pilda, de recompensare a agricultorilor pentru contributia lor in lupta impotriva schimbarilor climatice, in contextul politicii agricole comune.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente