Papadie, verde cu magie!

 Papadie, verde cu magie!

Papadie, verde cu magie!

Consumati-le crude, in salate sau sub forma de smoothie proaspat si veti constata efectele miraculoase ale frunzelor de papadie. Acestea au un puternic efect detoxifiant si de curatare a ficatului si rinichilor, dar sunt si o sursa extraordinara de antioxidanti, fier, calciu.

BENEFICIILE CONSUMULUI DE FRUNZE DE PĂPĂDIE

Frunzele de papadie sunt bogate in calciu si fier

Frunzele de papadie au un continut semnificativ de calciu. O singura ceasca de frunze de papadie taiate contine 103 miligrame (10% din doza zilnica recomandata) de calciu. Alaturi de patrunjelul proaspat, frunzele de papadie au o cantitate bogata de fier. O ceasca contine 1,7 miligrame de fier.

Frunzele de papadie au un continut scazut de calorii

Ca toate verdeturile si frunzele verzi, frunzele de papadie au un continut scazut de calorii. O ceasca de frunze de papadie tocate dispune de doar 25 de calorii.

Frunzele de papadie sunt bogate in antioxidanti
Frunzele de papadie reprezinta o sursa pretioasa de vitamina A in forma carotenoidului antioxidant-betacaroten, dar si de vitamina C.


Papadia ajuta la detoxifierea si la curatarea organismului

Daca ai de gand sa iti detoxifiezi si sa iti cureti organismul de toxine, atunci frunzele de papadie pot fi alegerea perfecta.

Frunzele de papadie contin o cantitate semnificativa de minerale si proteine

Frunzele de papadie au un continut bogat de minerale. In afara de calciu si fier, sunt o sursa buna de cupru (10% din DZA = Doza Zilnica Admisa), mangan (8%), fosfor (5%), potasiu (5%) si magneziu (5%).

Per portie, frunzele de papadie au mai multe proteine decat spanacul si contin toti aminoacizii esentiali, asa ca este o proteina completa.

Dispun de multivitamine
In afara de vitamina A ca betacaroten (186 din DZA) si vitamina C – 21% din DZA, fiecare ceasca de frunze de papadie taiate constituie, totodata, o sursa buna de vitamina B1 (9% din DZA), B2 (11% din DZA), B6 (11% din DZA), vitamina A (13% din DZA) si, in special, de vitamina K (357% DZA).

Frunzele de papadie au proprietati antiinflamatorii si anticancerigene

Nutrientii prezenti din belsug in frunzele de papadie pot contribui la reducerea riscului aparitiei cancerului, a sclerozei multiple, a cataractei, a degenerescentei maculare cauzate de imbatranire si la reducerea aparitiei atacului cerebral. Papadia beneficiaza si de proprietati antiinflamatoare, avand un efect pozitiv si asupra celor care sufera de astm si alte boli inflamatorii.



9 Mai 2014 - Sursa: Flux.md



Articole recente:
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
Colectare Deseuri
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016
Fondul forestier
Drujbele si excavatoarele distrug padurile virgine chiar in acest moment
19 februarie 2016
Alimentatie
Merele, roșiile și portocalele conțin cele mai multe pesticide
17 februarie 2016
Agricultura ecologica
Raport: Pesticidele din hrana bebelușilor: morcovi, caise, pătrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim
17 februarie 2016
ONG
16 februarie 2016
Protectia Mediului
Alimentatie
16 februarie 2016
Energie regenerabila
16 februarie 2016
Biodiversitate
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
16 februarie 2016
Biodiversitate
Acvila țipătoare Arlie se întoarce în Brașov. Vine din Namibia și parcurge 25.000 de kilometri
16 februarie 2016
Sanatate
Cum sa-ti prepari pasta de dinti BIO acasa
16 februarie 2016
Stop Abandonului
Masini ecologice
16 februarie 2016
Case Pasive
A stat 10 ani in India si a venit in Moldova cu ideea unei case ecologice: O locuinta din paie
15 februarie 2016
Alimentatie
Ministrul Agriculturii: O parte dintre produsele pe care le consumam sunt otravite
14 februarie 2016
Controlul poluarii
Peste 5,5 milioane de decese premature, cauzate de poluarea aerului în 2013
14 februarie 2016