Papadie, verde cu magie!

0
5
 Papadie, verde cu magie!
Papadie, verde cu magie!

Consumati-le crude, in salate sau sub forma de smoothie proaspat si veti constata efectele miraculoase ale frunzelor de papadie. Acestea au un puternic efect detoxifiant si de curatare a ficatului si rinichilor, dar sunt si o sursa extraordinara de antioxidanti, fier, calciu.

BENEFICIILE CONSUMULUI DE FRUNZE DE PĂPĂDIE

Frunzele de papadie sunt bogate in calciu si fier

Frunzele de papadie au un continut semnificativ de calciu. O singura ceasca de frunze de papadie taiate contine 103 miligrame (10% din doza zilnica recomandata) de calciu. Alaturi de patrunjelul proaspat, frunzele de papadie au o cantitate bogata de fier. O ceasca contine 1,7 miligrame de fier.

Frunzele de papadie au un continut scazut de calorii

Ca toate verdeturile si frunzele verzi, frunzele de papadie au un continut scazut de calorii. O ceasca de frunze de papadie tocate dispune de doar 25 de calorii.

Frunzele de papadie sunt bogate in antioxidanti
Frunzele de papadie reprezinta o sursa pretioasa de vitamina A in forma carotenoidului antioxidant-betacaroten, dar si de vitamina C.

Papadia ajuta la detoxifierea si la curatarea organismului

Daca ai de gand sa iti detoxifiezi si sa iti cureti organismul de toxine, atunci frunzele de papadie pot fi alegerea perfecta.

Frunzele de papadie contin o cantitate semnificativa de minerale si proteine

Frunzele de papadie au un continut bogat de minerale. In afara de calciu si fier, sunt o sursa buna de cupru (10% din DZA = Doza Zilnica Admisa), mangan (8%), fosfor (5%), potasiu (5%) si magneziu (5%).

Per portie, frunzele de papadie au mai multe proteine decat spanacul si contin toti aminoacizii esentiali, asa ca este o proteina completa.

Dispun de multivitamine
In afara de vitamina A ca betacaroten (186 din DZA) si vitamina C – 21% din DZA, fiecare ceasca de frunze de papadie taiate constituie, totodata, o sursa buna de vitamina B1 (9% din DZA), B2 (11% din DZA), B6 (11% din DZA), vitamina A (13% din DZA) si, in special, de vitamina K (357% DZA).

Frunzele de papadie au proprietati antiinflamatorii si anticancerigene

Nutrientii prezenti din belsug in frunzele de papadie pot contribui la reducerea riscului aparitiei cancerului, a sclerozei multiple, a cataractei, a degenerescentei maculare cauzate de imbatranire si la reducerea aparitiei atacului cerebral. Papadia beneficiaza si de proprietati antiinflamatoare, avand un efect pozitiv si asupra celor care sufera de astm si alte boli inflamatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here