Greenpeace: Agricultura ecologica ar putea salva albinele

Greenpeace: Agricultura ecologica ar putea salva albinele
Greenpeace: Agricultura ecologica ar putea salva albinele

Greenpeace militeaza pentru dezvoltarea agriculturii ecologice si culturilor fara pesticide, o practica prin care ar putea fi salvate populatiile de albine, in ultima vreme in declin la nivel mondial.

Populatiile sanatoase de albine au o importanta esentiala in calitatea legumelor si fructelor pe care le consumam, sustin activistii Greenpeace. In acest sens, organizatia a facut public un studiu realizat la nivel european, in urma colaborarii cu fermieri, cercetatori si eco-antreprenori care au implementat agricultura moderna ecologica de-a lungul Europei.

Studiul intitulat „Plan Bee – A trai fara pesticide” si-a propus sa demonstreze „fezabilitatea agriculturii ecologice ca o solutie pentru polenizatori si criza agriculturii la nivel global” si arata „importanta pe care o au albinele pentru securitatea alimentara ”.

„Singura solutie la declinul albinelor si la criza actuala a agriculturii la nivel global este orientarea catre agricultura ecologica. Fermierii, expertii si eco-antreprenorii din Europa – eroii din studiile de caz video – au facut pasi importanti pentru a salva albinele si agricultura. Prin aplicarea de metode agricole ecologice si care protejeaza albinele, poate fi obtinuta mancare sanatoasa pentru viata de zi cu zi, se protejeaza solul, apa si clima, se promoveaza biodiversitatea si nu se contamineaza mediul inconjurator cu chimicale sau organisme modificate genetic. Trebuie ca factorii de decizie sa ia aminte la acesti experti care aplica cu succes aceasta solutie – ei sunt dovada vie ca agricultura ecologica functioneaza in Europa”, afirma Matthias Wüthrich, campaigner pe agricultura ecologica si team leader pe proiectul european de protejare a albinelor, Greenpeace Elvetia.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente