BMW prezinta garajul cu panouri solare pentru incarcarea masinilor electrice

  0
  373
  BMW, singurul produc?tor auto care a reu?it s?-?i reduc? emisiile de CO2 cu 37%
  BMW, singurul producător auto care a reuşit să-şi reducă emisiile de CO2 cu 37%
  BMW prezinta garajul cu panouri solare pentru incarcarea masinilor electrice
  BMW prezinta garajul cu panouri solare pentru incarcarea masinilor electrice

  „Solar carport” este un concept de garaj echipat cu panouri solare care foloseste tehnologii de avangarda si un design inovativ marca BMW Group Desginwork USA.

  foto-bmw prezinta garajul cu panouri solare pentru incarcarea masinilor electrice foto-bmw prezinta garajul cu panouri solare pentru incarcarea masinilor electrice foto-bmw prezinta garajul cu panouri solare pentru incarcarea masinilor electrice foto-bmw prezinta garajul cu panouri solare pentru incarcarea masinilor electrice

  Odata cu debutul BMW i3 si BMW i8, portofoliul de modele al marcii include primele automobile premium construite special pentru condusul cu emisii zero.

  Cu ocazia prezentarii internationale de presa a noului BMW i8, pregatit pentru debutul pe piete selectate deja din luna iulie a acestui an, compania merge un pas mai departe si prezinta un concept inovativ de utilizare a energiilor regenerabile.

  „Solar carport” este un concept de garaj echipat cu panouri solare care foloseste tehnologii de avangarda si un design inovativ marca BMW Group DesginworkUSA pentru o solutie premium care completeaza perfect gama de modele BMW i.

  DesignworkUSA a folosit ca inspiratie limbajul de design BMW i in constructia acestui concept si in selectia materialelor si culorilor, totul stand sub semnul ideii de dezvoltare durabila. Alaturi de fibra de carbon, principalul material folosit este bambusul. Datorita cresterii rapide, acesta este considerat un material important in dezvoltarea durabila. Pentru generarea de electricitate sunt utilizate module solare de inalta calitate, sticla-pe-sticla. Acestea ofera transparenta, sunt foarte rezistente si au un randament energetic crescut. Pentru panourile utilizate in Europa se ofera o garantie de 30 de ani.

  Acest concept de „solar carport” nu doar ca ofera o sursa de energie regenerabila, dar poate asigura si o independenta energetica, astfel incat clientii pot fi protejati de variatia preturilor la energie. Impreuna cu BMW i Wallbox Pro, automobilul BMW i poate fi incarcat de la carport. Sistemul realizeaza si o analiza a procesului de incarcare, aratand raportul dintre energia din retea si energia solara generata folosite pentru incarcare. Suplimentar, daca energia solara este generata dincolo de necesarul de incarcare al automobilului, aceasta poate fi directionata catre utilizarea casnica.

  Utilizarea constanta a energiei din surse regenerabile are un impact important in reducerea amprentei de CO2 a automobilului si permite utilizarea extinsa a BMW i8 in regim exclusiv electric. Cu bateria complet incarcata, modelul automobilul sport plug-in hybrid are o autonomie de aproximativ 37 km in mod electric, cu emisii zero.

  „Prin dezvoltarea acestui concept de solar carport, am abordat o solutie completa: nu doar automobilul in sine respecta ideea de sustenabilitate, dar si alimentarea cu energie”, explica Tom Allemann, responsabil pentru designul acestui carport in cadrul BMW Group DesignworksUSA. „Prin urmare, aceasta reprezinta o noua generatie de garaje care permit ca energia sa fie produsa intr-un mod simplu si transparent. Face ca tema esentiala a constructiei ultrausoare sa fie atat vizibila, cat si palpabila.”

  BMW Group DesignworksUSA este o companie cu sediul in California si cu centre in Europa, Asia si America. Compania lucreaza pentru marcile BMW Group, dar si pentru un numar mare de clienti industriali importanti ca generator de idei de design.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.