Partidul Mişcarea Populară cere cere primului-ministru/deputatului Victor Viorel Ponta să renunţe la proiectul lege privind Roşia Montana
Partidul Miscarea Populara cere cere primului-ministru/deputatului Victor Viorel Ponta sa renunte la proiectul lege privind Rosia Montana
Partidul Miscarea Populara cere cere primului-ministru/deputatului Victor Viorel Ponta sa renunte la proiectul lege privind Rosia Montana

Comunicat de presa Partidul Miscarea Populara ii cere primului-ministru/deputatului Victor Viorel Ponta sa renunte la proiectul lege privind Rosia Montana, in forma actuala, sa realizeze o larga consultare, intr-un mod transparent, cu societatea civila si sa isi exprime pozitia fara echivoc asupra proiectului Rosia Montana.

Partidul Miscarea Populara sustine orice activitate de exploatare a resurselor minerale sau naturale, fie ca este intreprinsa de companii de stat, fie ca este intreprinsa de companii private, cu cinci conditii:

1. respectarea standardelor de mediu.

2. beneficii pentru toti cetatenii Romaniei (locuri de munca, bani, energie ieftina, etc.).

3. prezervarea patrimoniului national si local.

4. transparenta deplina a contractelor si conditiilor de exploatare pentru buna informare a publicului.

5. beneficiile financiare obtinute de statul roman sa mearga in investitii, nu in consum.

Partidul Miscarea Populara considera ca, in acest moment, proiectul Rosia Montana, asa cum a fost promovat de guvernul Ponta, din informatiile disponibile, nu respecta aceste 5 conditii.

In masura in care cele cinci conditii vor fi respectate, Partidul Miscarea Populara va sprijini fara rezerve acest proiect.

Partidul Miscarea Populara isi reafirma atasamentul pentru valorile economiei de piata, competitiei si libertatii economice. Partidul Miscarea Populara considera ca formele de organizare capitalista sunt cele mai bune pe care le-a cunoscut pana acum omenirea.

Eugen Tomac

Presedintele Partidului Miscarea Populara

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here