Peste doua treimi din populatia globului va trai in orase pana in 2050

Peste doua treimi din populatia globului va trai in orase pana in 2050

Peste doua treimi din populatia globului va trai in orase pana in 2050Bursa.ro

Mai mult de jumatate din populatia globului locuieste in orase, numarul fiind intr-o continua crestere, ceea ce ar putea afecta climatul. Astfel, cele mai importante orase din Romania si din lume au inceput sa-si construiasca cladiri eco-friendly, adaptate la mediul inconjurator. Nu mai este un secret faptul ca procentul celor care locuiesc in orase va ajunge la 66% pana in 2050, fata de 54% in 2014, arata datele Saint-Gobain, unul dintre cei mai importanti producatori locali si globali de materiale de constructii.

„Suntem hotarati sa imbunatatim eficienta energetica in fabrici si in procesele noastre de productie. Emisiile directe de dioxid de carbon reprezinta rezultatul arderii combustibililor fosili si al reactiilor chimice care apar in procesele de productie. Optimizarea echipamentelor existente, eficientizarea proceselor de ardere, maximizarea procesului de recuperare a caldurii din furnale si utilizarea unui echipament cat mai eficient din punct de vedere energetic au dus la un real progres”, a mentionat Constantin Hariton, Delegat General Adjunct al Grupului Saint-Gobain din Romania.


Urmatorul pas in aceasta industrie este sa construim cladiri care nu produc emisii. „Arhitectii si companiile de constructii vor avea sansa sa puna in lumina ideile lor de constructii adaptate la mediul inconjurator pentru un viitor eco-friendly. De asemenea, ei vor aborda aspecte precum: reducerea consumului de energie in cladiri, reducerea emisiilor de carbon asociate productiei materialelor de constructii si incurajarea oraselor sa opteze pentru o abordare mai integrata in ceea ce priveste design-ul constructiilor si planificarile urbane. Totodata, se va incerca folosirea materialelor locale care consuma si mai putina energie pentru transport”, mentioneaza reprezentantii Saint-Gobain, intr-un comunicat remis redactiei.

Timp de cativa ani, compania Saint-Gobain s-a angajat sa reduca emisiile de dioxid de carbon in activitatile sale industriale si de distributie, dar si in furnizarea de materiale de constructii, cladiri terte, produse si servicii. Saint-Gobain isi propune ca, pana in 2025, sa reduca in activitatile sale consumul de energie cu pana la 15% si emisiile totale de dioxid de carbon cu 20%. Intregul personal al companiei se implica zi de zi pentru a atinge acest obiectiv.

Pentru a crea un mediu eco-friendly, Saint Gobain se angajeaza sa: „promoveze conservarea si disponibilitatea resurselor naturale; reduca emisiile de dioxid de carbon din activitatile industriale, transport, infrastructura si din produsele si serviciile companiei; promoveze constructiile durabile si responsabile pentru a conserva energia si resursele naturale in timp ce asigura bunastare si confort; dezvolte solutii inovatoare si eficiente, contribuind la cresterea eficientei energetice si la reducerea impactului negativ asupra mediului; promoveze dialogul cu partile interesate”, arata sursa citata.20 Ian 2016 - Sursa: Bursa.roArticole recente:
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
Colectare Deseuri
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016
Fondul forestier
Drujbele si excavatoarele distrug padurile virgine chiar in acest moment
19 februarie 2016
Alimentatie
Merele, roșiile și portocalele conțin cele mai multe pesticide
17 februarie 2016
Agricultura ecologica
Raport: Pesticidele din hrana bebelușilor: morcovi, caise, pătrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim
17 februarie 2016
ONG
16 februarie 2016
Protectia Mediului
Alimentatie
16 februarie 2016
Energie regenerabila
16 februarie 2016
Biodiversitate
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
16 februarie 2016
Biodiversitate
Acvila țipătoare Arlie se întoarce în Brașov. Vine din Namibia și parcurge 25.000 de kilometri
16 februarie 2016
Sanatate
Cum sa-ti prepari pasta de dinti BIO acasa
16 februarie 2016
Stop Abandonului
Masini ecologice
16 februarie 2016
Case Pasive
A stat 10 ani in India si a venit in Moldova cu ideea unei case ecologice: O locuinta din paie
15 februarie 2016
Alimentatie
Ministrul Agriculturii: O parte dintre produsele pe care le consumam sunt otravite
14 februarie 2016
Controlul poluarii
Peste 5,5 milioane de decese premature, cauzate de poluarea aerului în 2013
14 februarie 2016