„Fabrici” de tantari modificati genetic – La ce folosesc si unde se elibereaza insectele

0
456
Țânțari modificați genetic au fost eliberați în zonele afectate pentru a combate virusul Zika
"Fabrici" de tantari modificati genetic - La ce folosesc si unde se elibereaza insectele
„Fabrici” de tantari modificati genetic – La ce folosesc si unde se elibereaza insectele

O companie care obtine tantari modificati genetic va deschide o noua „fabrica” in Brazilia, anuntand ca-si extinde activitatea.

Studiile derulate pana acum in Brazilia, Panama si insulele Cayman au aratat ca tantarii modificati genetic, sterili, pot reduce populatia de insecte cu mai bine de 90%, odata ce sunt eliberati, arata BBC.

In zona in care se va deschide noua „pepiniera” de tantari, insectele, din specia Aedes aegypti, poarta trei virusuri: Dengue, Zika si Chikungunya.

Directorul companiei Oxitec, cea care deschide noua „maternitate” de tantari, declara ca o astfel de metoda se impune, din moment ce pentru cele trei boli ce apar in urma infectarii nu exista in prezent leac.

Infectarea gravidelor cu virusul Zika, de exemplu, poate duce la defecte din nastere.

Mii de tantari infectati cu o bacterie eliberati in mai multe tari

Centrul american pentru Prevenirea si Controlul Bolilor a emis o alerta, vineri, avertizand femeile insarcinate sa evite calatoriile in Brazilia sau alte tari din America Latina ori Caraibe, unde virusul Zika face ravagii.

Alerta de calatorie este valabila pentru Brazilia, Columbia, El Salvador, Guineea Franceza, Guatemala, Haiti, Honduras, Martinica, Mexic, Panama, Paraguay, Venezuela si Puerto Rico.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.