Pestele regleaza glicemia

Acest tip de carne este recomandata in curele de slabire, datorita cantitatii mici de lipide pe care o contine.peste glicemie

Carnea de peste este cea mai sanatoasa, datorita continutului bogat de grasimi din seria acizilor grasi esentiali omega 3, sustin medicii. Acesti acizi se gasesc in carnea de peste oceanic, precum macroul, heringul, somonul, codul, tonul si sardina. Specialistii completeaza ca persoanele care mananca de cel putin trei ori pe saptamana peste au un risc scazut de a se imbolnavi de afectiuni cardiovasculare, deoarece acest aliment imbunatateste elasticitatea vaselor de sange si astfel scade tensiunea arteriala.

In plus, carnea de peste ajuta la mentinerea unui nivel constant al glicemiei in organism, iar grasimile continute previn imbatranirea precoce si protejeaza sistemul nervos. In acelasi timp, studiile de specialitate au demonstrat ca, in cazul copiilor, consumul regulat de peste stimuleaza dezvoltarea capacitatii intelectuale. Aceasta carne este benefica si pentru persoanele varstnice, studiile demonstrand ca batranii care mananca peste de trei-patru ori pe saptamana sunt mai putin predispusi riscului de a suferi de maladia Alzheimer.

Creierul este unul dintre cei mai mari consumatori de energie, iar buna lui functionare depinde intr-o oarecare masura de aportul de fosfor si, implicit, de consumul de peste, spun specialistii in nutritie. In acelasi timp, acest aliment contribuie la mentinerea sanatatii retinei. Carnea de peste este insa recomandata si in cadrul curelor de slabire, deoarece are o cantitate mult mai mica de lipide in comparatie cu alte categorii de carne. Pestele de apa dulce are carnea mai slaba, comparativ cu cel oceanic si, in consecinta, asigura un aport caloric mai mic, astfel ca 100 g pastrav contin 85 de calorii si aceeasi cantitate de crap are 83 de calorii.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *