ROSIA MONTANA: Proiectul minier nu este singura optiune de dezvoltare. Europa Nostra, Banca Europeana pentru Investitii si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei vor elabora o strategie viabila
Preşedintele PC Arad, Mircea Purcaru: "Ne pronunţăm în vederea unei consultări largi a populaţiei în ceea ce priveşte Rosia Montana"
ROSIA MONTANA: Proiectul minier nu este singura optiune de dezvoltare. Europa Nostra, Banca Europeana pentru Investitii si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei vor elabora o strategie viabila
Presedintele PC Arad, Mircea Purcaru: „Ne pronuntam in vederea unei consultari largi a populatiei in ceea ce priveste Rosia Montana”

Presedintele PC Arad, Mircea Purcaru, a afirmat, in cadrul unei conferinte de presa, ca se pronunta in favoarea unei consultari largi a populatiei cu privire la subiectul „Rosia Montana”. „Ne pronuntam in vederea unei consultari largi a populatiei in ceea ce priveste acest subiect. Este vorba despre un proiect care poate afecta sanatatea oamenilor, cat si bogatia tarii care a fost data asa cum a fost data in urma cu 20 de ani. Atunci, Frank Timis concesiona cu zece mii de lire sterline perimetrul aferent de la Rosia Montana. De asemenea, la cativa kilometri distanta de Rosia Montana, la Certej, acolo unde s-a dat aviz de mediu, iar acum se afla in fata judecatorilor asteptam sa vedem daca se va aproba sau nu exploatarea incepand cu anul 2015. In timp, Frank Timis a vandut cu 2,4 miliarde de dolari ceea ce luase de la stat cu doar cateva mii de lire.

Statul este cel care a pierdut asadar si trebuie avut grija ca asemenea lucruri sa nu se mai intample. Ar fi bine sa se organizeze un referendum local”, a declarat Purcaru.
Acesta a mai spus ca reprezentantii Consiliului Judetean Arad ar trebui sa ia masuri si sa intocmeasca proiecte, deoarece si in judetul nostru exista bogatii naturale care ar putea avea aceeasi soarta. „Consider ca autoritatile judetene ar trebui sa se implice si sa acceseze fonduri europene destinate unor asemenea programe. Avem aur si argint la Draut si Araneag. Avem uraniu, diatomita si nisip cuartos in judet”, a mai declarat Mircea Purcaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here