Reducerea glucozei din alimentatie incetineste imbatranirea si protejeaza impotriva cancerului

Reducerea aportului caloric, in special sub forma glucozei, ajuta la extinderea vietii in celulele umane si la accelerarea mortii celulelor care pot deveni canceroase, arata un nou studiu preluat de agentia de presa ANI.sanatate

Descoperirea, facuta de oameni de stiinta de la Universitatea din Alabama, ar putea duce la dezvoltarea unor medicamente si tratamente care sa incetineasca procesul de imbatranire si prevenirea cancerului. „Speram ca aceste studii vor ajuta la imbunatatirea tratamentelor de prevenire a cancerului, cat si a multor alte boli legate de imbatranire, prin controlarea aportului caloric in anumite tipuri de celule”, a declarat Trygve Tollefsbo, unul dintre autorii lucrarii stiintifice, citat de Agerpres.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au folosit celule normale prelevate din plamani si celule precanceroase, aflate la primul stadiu de formare a cancerului. Ambele seturi de celule au fost crescute in laborator si au primit nivele diferite (normal si redus) de glucoza (zahar).

A reiesit ca celulele normale traiesc mai mult si ca multe dintre cele precanceroase au murit, dupa ce au primit un nivel scazut de glucoza.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *