Sisteme de clima ecologice

Sistemele geotermale de climatizare va pun la dispozitie energie la costuri scazute si un nivel ridicat de confort pentru ca se bazeaza pe energia termala naturala a Pamantului.

Aceste sisteme au nevoie de o cantitate scazuta de energie electrica pentru a concentra ceea ce natura ne pune la dispozitie si apoi incalzesc sau racesc interiorul cladirilor.

Principiul de functionare
Principiul de functionare este diferit de cel al sistemelor conventionale, care ard un combustibil, gaz metan, propan sau combustibil lichid, pentru a produce energie.

In cazul sistemelor geotermale nu este necesar sa se produca energie, deci nu este
necesara combustia chimica. Caldura naturala a pamantului este captata de un sistem de tevi de plastic ingropate, prin care circula un fl uid, de obicei un amestec de apa cu antigel.

In timpul iernii, fluidul absoarbe energia pamantului si o transporta in cladire. In interior, pompele de caldura concentreaza caldura si o distribuie la o temperatura mai mare.

Vara, procesul este inversat, excesul de caldura din cladire este extras de pompa de caldura si dispersat in pamant.

Circuitul geotermal
Circuitul geotermal are functia de schimbator de caldura cu pamantul. Acest circuit odata instalat, nu necesita intretinere, nu face decat schimb de caldura cu solul, neavand nici o alta infl uenta asupra
mediului.

Eficienta
Sistemele geotermale au cele mai mici costuri de operare existente in climatizarea rezidentiala sau comerciala. Fata de un sistem de climatizare electric, costurile sunt scazute cu 70%, cu 50% fata de pompele de caldura cu sursa de aer.

Avantajele sistemelor geotermale:
economiile realizate fata de orice alt sistem clasic;
protectia si economia resurselor naturale limitate;
protectia mediului, deoarece nu ard combustibili fosili, nu produc gaze, fum sau cenusa;
nu folosesc flacara deschisa si nu exista nici un pericol de explozie;
sunt silentioase si nu necesita intretinere costisitoare;
fiabilitate.

Sursa: Casa si Biroul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *