Toata carnea rosie trebuie evitata, sustin specialistii
Toata carnea rosie trebuie evitata, sustin specialistii

Studiul, care a analizat obiceiurile alimentare si sanatatea a mai mult de 100.000 de adulti de-a lungul a 20 de ani a descoperit ca cei care au inlocuit nucile, puiul si pestele cu carnea rosie in alimentatie au prezentat un risc mai mare de a muri in timpul studiului din cauza acestui obicei. Din pacate, chiar si cei care alesesera sa manance la o singura masa din zi carne rosie procesata – un hot dog, de exemplu- aveau un risc crescut cu peste 20 la suta, scrie Los Angeles Times. Chiar si echivalentul a 85 de grame introdus in alimentatia zilnica pe o perioada lunga a crescut riscul de moarte prematura cu 13 la suta.

Studii precedente au legat consumul de carne rosie de diabet, cancer si boli de inima. Expertul in sanatate si nutritie citat de ziarul LA Times sustine ca este extrem de important ca oamenii sa inteleaga faptul ca trebuie sa reduca consumul de carne rosie, cu toate ca accentueaza importanta unei alimentatii care sa contina si carne. „Nu trebuie sa credem ca poate fi aplicat principiul „Totul sau nimic”, sustine expertul, dar daca „ajungeti sa folositi carnea rosie ocazional, ca un rasfat sau ca un condiment si o inlocuiesti cu lucruri sanatoase, veti arata mai bine, va veti simti mai bine, veti pierde in greutate si va veti mentine sanatosi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here