Un pui de tigru, ascuns printre jucarii de plus in bagajul unei femei

0
119

Femeia, de origine thailandeza, il ascunsese pe micutul animal printre tigri de plus.

Un tigru de doua luni a fost gasit sedat si ascuns printre jucariile de plus din bagajul unei femei, in aeroportul din Bangkok, a anuntat organizatia de monitorizare a comertului cu animale salbatice TRAFFIC.

Femeia thailandeza incerca sa ia un zbor catre Iran, dar a avut probleme cu bagajul enorm la check-in.

Scanarea cu raze X a trezit suspiciuni printre autoritatile de la aeroport, care au observat ca una din „jucarii” parea de fapt a fi un animal viu.

Ofiterii pentru protectia animalelor au fost chemati si au descoperit un tigrisor tranchilizat.

Puiul a fost gasit duminica si acum este ingrijit la centrul de salvare al departamentului Parcurilor Nationale si Vietii Salbatice.

Autoritatile incearca acum sa afle daca felina s-a nascut in salbaticie sau in captivitate.

„Laudam agentiile care au descoperit aceasta incercare de furt incredibila (…) Daca oamenii incearca sa fure tigri vii si sa ii ascunda prin bagaje, ei cred, in mod evident, ca furtul animalelor salbatice este ceva cu care pot scapa usor si nu se tem de sanctiuni (…) Doar presiunea sustinuta asupra traficantilor de animale si penalizarile serioase pot schimba acest lucru”, a declarat Chris Shepherd, directorul TRAFFIC Asia de Sud-Est.

Toti tigrii asiatici sunt listati drept specii pe cale de disparitie de catre IUCN. Frumoasele feline sunt amenintate in principal de braconaj si de traficul ilegal cu organe, dar si de pierderea habitatului. Doar 3.200 de tigri au mai ramas in intreaga lume.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here